vrijdag 1 juni 2018

Clowntje kan je horen.... ?


Dag mama’s en papa’s, onze dansjes voor het schoolfeest beginnen aardig te lukken! En dat is natuurlijk iets waar we superfier op zijn! We oefenen allemaal in de verschillende groepjes en als we onze dansjes dan kunnen tonen aan elkaar voordat we naar huis gaan is dat wel iets om even bij stil te staan, elkaar aanmoedigen, waardering kunnen geven aan elkaar zijn belangrijke waarden die we zelfs bij onze kleinsten willen aanleren.
Ondertussen genoten we natuurlijk nog van het stralende weer en leerden we een beetje meer over de verschillende personages in het circus en we zagen ook de verschillende attributen.

ZALIG weer alweer vandaag… We mogen het eigenlijk niet zeggen maar het was zelfs een beetje TE warm vandaag… We zochten dus wat afkoeling… Niks leuker dan te spelen met waterballonnen! Gelukkig had de juf een tovermachine (en daar had ik er wel meer van deze week J ). We trokken met de waterslang naar de kraan en zagen de magie voor onze neus gebeuren..  Emile zei onmiddellijk: “Dat moet mijne papa ook gaan kopen!”. We nodigden de bijtjes en juf Isabel uit voor een heus waterspel! En die natte kledij was op een wip terug droog! Voordat we naar huis gingen dronken we nog een zelfgemaakt “iets” (een ‘try-out’ voor ons cadeautje voor Vaderdag!)
Gisteren hadden we een tovermachine voor waterballonnen… Wel onze dag begon vandaag met een popcornmachine. Er was één superbelangrijke afspraak… We komen er NIET aan… de machine werd behoorlijk warm, maar die popcorn die er kwam uitgevlogen koelde gelukkig onmiddellijk af zodat we toch al eens van onze “gezonde” popcorn konden proeven. We voegden geen suiker of zout toe!
Ook gingen we nog schrijfdansen vandaag… Op de muziek tekenden we de manen van de leeuw! En wat een knappe exemplaren dat weeral werden!!!
Na zoveel dagen bakken en braden had de natuur toch even nood aan afkoeling en die was er! Het regende zo hard dat we in de klas gewoon stopten met spelen en door de ramen gingen kijken, zo hard had het nog nooit geregend! Gelukkig stopte het na de middag en konden we weer gaan genieten van de zon! Een verhaaltje van Tito de leeuwentemmer stond vandaag ook nog op de planning. Wat een leuke avonturen heeft die Tito (de clown) toch!

Vrijdag… Wat vliegen de weken toch voorbij!! Wat gaat het snel… Volgende week staat het schoolfeest op de planning… Dus het wordt stilaan een beetje spannend. We moeten nog oefen met de “gewichten” voor de acrobaten, de staarten van de leeuwen en de gekke attributen van onze clowntjes, we moeten ons zelfgemaakte circus nog afwerken en nog zoveel meer!! Ook zijn we wel erg benieuwd naar de dansjes van de andere klassen! We horen af en toe wel wat muziek, maar echt al iets gezien hebben we niet.Geen opmerkingen:

Een reactie posten