vrijdag 29 juni 2018

Afscheid van K1C!



De allerlaatste weekbrief voor dit schooljaar! Wat ging dat plots snel! Al dat ik eerlijk moet bekennen, het waren nog zware laatste loodjes… Vandaag vierden we de verjaardag van Nathan in de klas! In de grote vakantie zal hij “echt” vier jaar worden, maar dan kunnen we niet vieren zonder een kikkerfeestje in de klas! Met die geweldig coole bellenblazers erbij!
In de klas gingen we nog wat verder opruimen, want we hebben zoveel speelgoed dat we nog steeds niet uitgewassen zijn!
J Ook staan af en toe de hoekjes anders waardoor er al wat verwarring kon ontstaan. “Waar is die hoek nu eigenlijk naartoe?”.. hoor je dan wel eens J



Een hele tijd geleden kwamen de “grote” kinderen van het vijfde leerjaar binnen in onze klas: Otto met Yuna (de broer van Niylo), Dayanara en Nienke (de zus van Mats). Ze kwamen luisteren naar een verhaaltje dat ik vertelde en nadien mochten ze neuzen in mijn collectie. Vol ideeën gingen ze terug naar de klas en tekenden en schreven hun eigen prentenboeken! Nu kregen we eindelijk het resultaat te zien! (En jullie ook op de blog J ) Het werden digitale prentenboeken, ingesproken door de leerlingen zelf! En wij mochten deze in ‘avant première’ gaan bekijken op het GROTE scherm. Spannend hoor!





Vandaag mochten we jullie allemaal ons “geheimpje” vertellen! Want… ja, de juf is ook flink geweest en mag mee naar de tweede kleuterklas! Ik schuif dus mee met jullie kapoenen! Wat zal betekenen dat de klas heringericht moet worden, hoekjes zullen verdwijnen, nieuwe hoekjes zullen verschijnen en een ‘nieuw’ systeem om hoekjes te kiezen zal voorzien worden. Samen met nog veel andere aanpassingen! Want wij worden GROTE KIKKERS zoals de GROTE VOSSEN!
Maar voordat jullie mama’s en papa’s in ons klasje kwamen luisteren, vierden we nog feest! Vandaag werd Joshua VIER jaar! Ik mocht zelfs al voelen of zijn baard al aan het groeien was?!
J Ook hier kregen we een geweldige traktatie! 


Zo een prachtig, leuke, gezellige dag dat het was! We gingen met onze eigen fiets (of eentje van de juf) naar het bos fietsen! En wat ging dat supervlot, superveilig en superaangenaam! Allemaal keken ze goed uit op straat, fietsen ze tot aan een afgesproken punt en gingen ze netjes aan de kant staan als er andere fietsers voorbij kwamen! KNAP KNAP KNAP! En onderweg kregen we dan ook complimenten van de voorbijgangers dat wij dat héél goed deden!
Fietsen naar het bos, spelen in het bos en terug fietsen naar school.
Maar toen was de pret nog lang niet gedaan! We deden na de middag onze zwemkledij aan, waterspuiten gevuld, waterballonnen in de emmer en het plezier kon beginnen! Natuurlijk moest de juf er ook aan geloven! We kregen nog het gezelschap van de bijtjes en de vossen en dan kregen ook die juffen even de volle lading water over zich heen.. In de klas kregen we dan ook nog een lekkere wafel van Sien en vierden we al feest voor Fleur! Zij wordt ook in de vakantie vier jaar en trakteerde met stoepkrijt en bellenblazen! Dankjewel!!






De laatste (halve)dag school vandaag… Die meestal gepaard gaat met vele tranen van de juf… Als je zo een heel jaar die kapoenen onder je vleugels hebt gehad, zien groeien en openbloeien hebt… Dan pakt het je enorm als je ze moet afgeven…
DUS… dacht ik daar dit jaar gespaard van te blijven… Maar toch.. Is het even afscheid nemen!
We knuffelden erop los! Gaven allemaal Sien en Angelina de 100ste dikke knuffel deze week… Want van hen moeten we jammer genoeg wel afscheid nemen!
We zullen hen missen, maar wensen hen ook veel plezier, liefde en vriendschap op hun nieuwe schooltjes! En…. Altijd welkom hé!


Angelina had geen zin in een zoentje, maar ook haar zullen we missen.

Buiten lekkere pannenkoeken eten! 


30 juni 2017 in de bijenklas (P) - 30 juni 2018 in de kikkerklas (K1)


FIJNE VAKANTIE ALLEMAAL! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten