zaterdag 23 juni 2018

Vakantie in zicht - We ruimen op


WK-gekte op school! Een initiatief dat duidelijk veel kleur bracht in de school! Overal zag je de Belgische kleuren terugkomen! Ook de juffen hadden hun beste beentje voor gezet. In de klas gingen we aan de slag met het opruimen en afwassen van speelgoed… Ik zie jullie al denken… Maar nee hoor! Wat een plezier dat spelen in water! Ondertussen worden er nog speelgoedjes gesorteerd, geordend van klein naar groot of soort bij soort. We blijven er wiskundige begrippen aankleven! Op onze mindmap van vorige week hadden de kleuters ‘verkleden’ laten tekenen.. Dus werd deze week de verkleedkoffer nog eens goed aangevuld en werden er weer de knapste rollenspelen gehoord!Op maandag plannen we onze hele week in. En we hebben maar te spieken naar onze mindmap naar wat we allemaal nog willen doen. Dus… vandaag gingen we heel de school rondfietsen. Fietsen op de grote speelplaats van de GROTE kinderen, fietsen op het gras en op de speeltuin, maar we gingen niet fietsen op straat en daar kreeg ik toch een portie protest voor! Met andere woorden, de juf kreeg huiswerk… Want vanaf dat we de school verlaten moet ik een formuliertje invullen… We waren nog niet binnen in de klas of de kleuters vroegen me al het blaadje in te vullen!  Dus volgende week zullen we een keertje oversteken op straat en met de fiets naar het bos gaan.! Ook voetballen stond op het programma vandaag, er werd zo ‘hard’ gesjot dat de bal over de draad in een boom vloog. Gelukkig hebben we er nog eentje J


Afscheid nemen doen we al van Niylo, gelukkig komt hij de laatste schooldag van dit schooljaar nog een keertje terug, maar eerst mag hij al gaan genieten op vakantie in de zon! Een ALLERLAATSTE keer turnen op school met juf Lotje… Volgende week gaat juf Lotje mee op zeeklassen met het zesde leerjaar. Dus genoten we dubbel van onze turnles. In de klas werden er nog spulletjes afgewassen en opgeruimd en nog een laatste telspelletje gespeeld. Wat lukt dat al goed!
Vandaag was het ook een beetje een feestdag. In oktober is het ‘dag van leerkracht’, in januari is het ‘dag van directeur’, maar er is ook een ‘dag van de schoonmaak’. Toen ik dit vertelde riepen de kindjes luid: “dan maken we een kaartje voor “Tante Greet””, maar natuurlijk vergaten we Peggy niet! Af en toe eens heel bewust dankjewel zeggen vind ik heel belangrijk. Zo weet iedereen hoe belangrijk hij of zij wel niet is, en deze waarde probeer ik zeker en vast mee te geven. Hoe klein deze kapoenen soms toch nog zijn.

Gisteren was het de allerlaatste keer turnen op school, wel vandaag was het de ALLERLAATSTE keer meerijden met de bus naar de sporthal. We spraken af dat we juf Lotje allemaal samen een dikke knuffel gingen geven, want tenslotte voorziet zij altijd op maat gemaakte, spetterend leuke, ongelofelijk toffe turnlessen voor onze kapoenen! En daarvoor mag ze ook eens in de bloemetjes gezet worden! Van de leukste danspasjes tot de gevaarlijkste klimlessen, ze zorgt ervoor dat ze zich een heel jaar rot amuseren en héél veel vaardigheden leren. 
In de namiddag was juf Lena in de klas, ik ging met het vijfde leerjaar een digitaal prentenboek maken! Feest voor Emile! Emile is eigenlijk pas jarig in de grote vakantie, maar omdat hij toch ook in de klas zijn kikkerfeest heeft verdiend, vieren we vandaag voor hem feest! We gingen er zelfs voor gaan picknicken aan het blotevoetenpad aan het bos! Als dat geen “specialleke” is! JFijn weekend!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten