zaterdag 26 mei 2018

Circus: bewegingsvaardigheden staan centraal!

Dat de week op een woensdag begint krijg ik aan deze kleintjes niet uitgelegd! J Wat waren ze in de war dat ze geen boterhammen hadden, en de kindjes die er wel bij hadden wilden ze in de brooddozenbak leggen… Toch maar bizar hoor mama’s en papa’s zo’n verlengd weekend! J
In de klas werden vandaag geen foto’s getrokken… Want we maakten iets voor onze papa’s, Vaderdag valt in hetzelfde weekend als ons schoolfeest… dus op tijd beginnen was de boodschap. Dit was trouwens het tweede deel van ons cadeautje… Het eerste deel is al een poosje terug gemaakt…
Een kleine tip: het heeft iets te maken met ons laatste onderzoekje… Toen onderzochten we wat er zou kunnen gebeuren met plantjes die wel en geen water kregen! 


Donderdag… Dat betekende dat we terug met de bus naar de sporthal kunnen gaan! En wat kan ik fier zijn op mijn kindjes… Oversteken doen ze als de beste… Veilig op straat stappen kunnen ze erg goed…. En aan de sporthal hoef ik zelfs niet meer te vragen om veilig aan de kant te wachten tot iedereen van de bus is gestapt want dat doen ze allemaal uit zichzelf! Ape-trots ben ik op hen! 
In de klas maakten we nog een puzzel van een leeuw, circusdirecteur, hond op een éénwieler of een clowntje. 
Rara wie is het?! 


Oefenen voor het schoolfeest! Wat een plezier… We kunnen eigenlijk bijna allemaal alle drie de dansjes… Maar toch laten we ze er “maar” eentje doen J !! In de klas oefenden we eens voor iedereen, maar in de speelzaal oefenden we enkel ons eigen dansje met de attributen en materialen! In dit thema is er natuurlijk weer een erg populaire hoek in de klas: de circushoek. Met de tent, leeuwenkooi, verkleedkledij, pruiken en rode neuzen, … Heel leuke interacties zijn daar te horen (en zien ;) ).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten