vrijdag 18 mei 2018

Circus: We oefenen onze kunsten!Wat een thema kozen we er weer eens uit!? Zo leuke verhalen die uitgespeeld worden in de poppenhoek, dit thema beter gekend als de ‘circushoek’.
Een kooi voor de wilde dieren, een tent voor de artiesten en kledij voor ieder wat wils.


Oefenen voor het schoolfeest! Na de speeltijd oefenen we op maandag, dinsdag en vrijdag voor het schoolfeest. Aangezien we ook dit jaar terug gemengde groepen hebben zitten er dus drie verschillende personages in onze klas, verdeeld over de drie verschillende dansjes!
Nadien, vlak voor we naar huis gingen dansten we in de klas alle dansjes nog eens voor elkaar. Wat leuk!
In het circus zijn artiesten en dieren, in de klas doen we ons best om verschillende artiesten hun kunsten te oefenen: de danskunsten van de ballerina, het gewichtheffen en het evenwicht van de acrobaat, het temmen van de leeuwen, … Vandaag moesten we dit niet enkel in de klas oefenen, ook bij juf Lotje tijdens de turnles!


Vandaag gingen we genieten van de zon in de tuin. In de namiddag namen we onze picknick mee naar buiten en aten we dit gezellig samen op in de zon. Maar in de voormiddag gingen we aan de slag met vormgeving: we schilderden een clowntje: we begonnen met het gezicht. Nadien kwamen de gekleurde krullen erbij, nog een rode neus en een mond en het was bijna klaar. Even wachten tot het droog was en we konden de ogen ook nog schilderen. Het waren weer één voor één echte kunstwerkenTijdens dit thema doen en leren we veel met Tito de Clown… Een personage van één van mijn lievelingsauteurs: Guido van Genechten. De boekjes ‘Tito de clown’ en ‘Tito als leeuwentemmer’ pronken dan ook in onze kring. Samen met Tito speelden we verschillende wiskundige en talige spelletjes.


Fijn verlengd weekend!
liefs juf Renske


Geen opmerkingen:

Een reactie posten