vrijdag 30 maart 2018

Paaseitjes rapen in de tuin!Een laatste weekje werken en leren rond ‘Kip en het ei’. We hebben tijdens dit thema al erg veel geleerd en ontdekt! Het was een zoektocht voor onszelf om iets nieuws te leren of te kunnen, maar we proberen ook zo vaak mogelijk de kleuters elkaar iets aan te leren Zo zetten we de talenten van de kleuters in de kijker. Ook mochten we een gekke ‘paasbril’ opzetten vandaag, wat een plezier!


In de speelzaal gingen we op dinsdag ritmiek doen. Vaak doen we dit zonder materiaal, maar nu konden we niet anders dan ritmiek te doen mét veren! We reageren op het volume van de muziek en telkens kregen de kleuters een andere opdracht, bv: bij luide muziek kleuren we met de veren in de lucht, bij stille muziek vegen we met de veren op de grond.

De paasmandjes werden helemaal afgewerkt vandaag, een leuk eitje erin dat gebarsten is en daaruit komen de kleuters één voor één piepen! We speelden ook verschillende telspelletjes in de klas en enkele logische spelletjes. Ook zongen we vrolijk ons liedje van Fien de kip en tekende de juf de eitjes die de kleuters konden verzinnen.


Wind, regen, hagel en dan stralende zon! We konden niet meer volgen met het weer, gelukkig konden we wel volgen in de klas! Samen dansten we vandaag de ‘Sammy Petdans’ met de volledige school. Eerst oefenden we nog een keertje op de speelplaats. Wat een groot gevoel van samenhorigheid als je daar met de volledige school staat te dansen, een heel fijn gevoel!We waren helemaal klaar voor de boterkoekjes deze ochtend. Ze riepen onze naam om ze op te eten en samen in de klas te ontbijten. Bedankt aan de Ouderraad/Vriendenkring die ons dit aanboden.
Deze namiddag zullen we jullie, mama’s en papa’s, ontvangen in de klas en hopen we dat de regen uit blijft en we gewoon eitjes kunnen gaan zoeken in onze schooltuin. Fijne vakantie! 
Groetjes juf RenskeGeen opmerkingen:

Een reactie posten