vrijdag 2 maart 2018

Flesjes en dopjes OVERAL!Feest! Matteo werd dit weekend vier jaar en trakteerde vandaag in de klas! Drie dikke zoenen van de juf en vele knuffels van de klasgenootjes, dikke proficiat!
We gingen ook al stiekem iets kleins maken voor oma en opa! Binnen enkele weekjes komen zij eens een half dagje op bezoek en dan willen we voor hen toch een kleine attentie maken. Nu nog eens goed nadenken over een leuk versje en we zijn er helemaal klaar voor.


KIEKEBOE

Gisteren kregen de kindjes allemaal hun geknutselde fles mee naar huis, allemaal verschillende projecten! Krokodil, dino, boot, trein, auto, hondje, … De kleuters kozen zelf hoe ze de fles gingen versieren, ik hielp hen enkel bij het vastkleven van de verschillende dopjes!
In de ochtend gingen we ook nog zelf op zoek naar afval. De dopjes en flesjes waarmee wij nu leuke dingen doen, zijn eigenlijk allemaal afval en moeten we na ons spel en na ons thema ook gaan sorteren. Maar doet iedereen dat wel goed? We gingen eens even op straat kijken of we veel afval konden vinden, maar dat viel héél goed mee. In onze schooltuin gingen we ook nog eens kijken en daar vonden we toch ook nog wel wat.
Gelukkig weten wij al hoe het moet!!
Naar het bos gingen we niet, aangezien we het toch wel net iets te koud vonden.Vorige week vrijdag hadden we flesjes buitengezet, we vulden ze eerst op met water en vroegen ons af of we deze terug gingen vinden vol ijs… En jawel hoor! Al de hele week zijn onze flesjes ijs. We kunnen dus wel stellen dat het IJSKOUD is buiten. Maar om er zeker van te zijn, haalden we de flesjes vandaag terug binnen om ze te laten smelten, en we zijn benieuwd of deze morgen terug in ijs zullen veranderd zijn?!
Vandaag kwam de schoolfotograaf langs! Altijd een belevenis en staat de hele school een beetje op zijn kop.
Gelukkig waren ze met twee! Een fotograaf die alle klasfoto’s kwam nemen en een andere fotograaf die de foto’s maakte van de broers en zussen en dan nog eens van alle kindjes apart.
De eerste fotograaf vertelde dat hij een erg gek vogeltje in zijn fototoestel had zitten! Als we het konden vangen, mocht deze mee naar onze klas! Maar jammer genoeg was het véél te snel en konden we het niet vangen. Het zal voor de volgende keer zijn. Maar ondertussen keken we wel erg goed naar de lens en maakten we een (hopelijk
J ) prachtige klasfoto. 

Wat is het de afgelopen dagen al bijzonder koud geweest. We zijn toch blij als we extra handschoenen, muts of sjaal bijhebben! De juf kijkt stiekem toch al een beetje uit naar iets meer zon en warmte hoor! In de klas kregen de kleuters de kans om nog een tweede fles te knutselen, maar dit is voor hen geen verplichting, maar aangezien er al veel vraag was van hen uit, zullen we nogmaals een projectje uitwerken voor wie er zin in heeft.

Prettig weekend!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten