vrijdag 9 maart 2018

Laatste week rond flessen en doppen


Deze week hebben we ons thema ‘flessen en doppen’ helemaal afgewerkt.
De kleuters konden deze week veel zelf beslissen, waardoor er dus nog extra flessen werden geknutseld! Sommigen wilden een paard maken zoals Wout dat vorige week deed, andere wilden dan weer iets helemaal anders: een leeuw! Een raket of dino, … alles was mogelijk!


In de speelzaal gaan we op dinsdag steeds ‘bewegen’, ook hier hadden we eerst een kringgesprek over… ‘Wat hebben we allemaal al gedaan?’, ‘Wat zouden jullie graag doen?, ‘Hoe kunnen we dat doen?’, ‘Wat hebben we dan allemaal nodig?’, … waren maar enkele vragen voor de kleuters. Uiteindelijk hielden we een “ballengevecht” omdat gooien met dopjes een niet zo ideaal plan was J En nadien maakten we een ballenbad!

Deze week hadden we ook hier een daar een beetje “tijd over” en dat is iets dat niet vaak zal voorvallen in de klas. Daardoor gingen we zelfs al aan de slag voor Moederdag… Ja! Ik weet het, we zijn enkele maanden te vroeg, maar dit jaar kunnen we het echt ruim op voorhand maken en blijft het voor iedereen een grote verrassing J Dus veel foto’s zullen er niet te zien zijn deze laatste week van het thema!


Is het nu vol of is het nu leeg? We gingen deze week ook nog echt aan de slag met het vullen van flesjes en het leegmaken van flesjes.
We brainstormden ook al voor ons volgende thema. Wat weten we al en wat willen we te weten komen. Dit begint steeds vlotter en vlotter te gaan! De kleuters hebben steeds meer grip op het verduidelijken van hun eigen mening, Knap!!
We sluiten de week af met een heuse pyjamaparty! Jaarlijks organiseert Bednet een nationale pyjamadag om de langdurig zieke kinderen eens in ‘the spotlight’ te zetten. Zij volgen de lessen die in de klas gegeven worden vanuit hun bed of zetel thuis, vaak in hun pyjama.
Daar deed onze school natuurlijk ook aan mee J

Fijn weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten