vrijdag 23 maart 2018

Kip en het ei.. Kuikentjes overal!Deze ochtend moest ik niet zo fijn nieuws vertellen aan de kleuters, maar ook dat hoort er nu eenmaal bij… Dit weekend stierf één van onze kuikentjes, jammer genoeg kon het niet meer eten of drinken. Het ene kuikentje dat nog overbleef had dan ook wel wat verdriet en bleef maar “roepen” naar zijn vriendje. Gelukkig had het een weekend vol liefde achter de rug en maakte net dat dat kuikentje zo aanhankelijk en tam werd. Het sprong uit het kooitje, naar mij en dacht steeds dan ik zijn mama was J Het volgde me overal en dat vonden de kindjes wel erg grappig! In de namiddag werden er dan twee nieuwe vriendjes gebracht die het “Pieteke” gezelschap kwamen houden. De twee andere kuikentjes werden “Whiskey” (keuze van Bent) en “Shana” (keuze van Rik) genoemd.

Tijd voor TIK TAK! Een beetje nostalgie voor de juf en heel veel plezier voor de kleuters, ze hebben er echt van genoten en dat was voor mij erg fijn om te zien! Ik kreeg zelfs een heus applaus van die lieve kikkertjes van me! We gingen ook eens goed naar onze schoolkippen kijken, we keken goed naar alle delen van de kip (poten, veren, staart, ogen, kam, …) en gingen daarna zelf aan de slag. Het werden één voor één prachtige exemplaren in de klas.
Onze paasmandjes zijn dit jaar ‘vogelnestjes’ geworden. Deze werden vandaag helemaal afgewerkt en voorzien van een bodem. Nu nog iets zoeken om ze herkenbaar te maken voor elke kleuter, want nu lijken ze nogal op elkaar. Na de speeltijd gingen we ook nog turnen bij juf Lotje in de zaal. Eens terug in de klas stond ons nog een taakje te wachten, een taakje dat we deze week elke dag twee tot drie keer per dag moesten doen: het kooitje proper maken voor de kuikentjes, eten én drinken geven. Altijd een hele belevenis! (Zeker als je Emile laat gieten met de gieter J )

Een gek experiment vandaag! De juf had iets leuks gevonden en wou dat natuurlijk onmiddellijk uittesten met de kleuters: een paasei maken met een raamwisser. We moesten druppeltjes verf maken op een eitje en daarna gingen we met de raamwisser over de druppels verf… het resultaat: een regenboogpaasei!
Jammer genoeg moesten we ook afscheid nemen van de kuikentjes! Wat was dat een heel plezier in de 
klas. We hebben veel geleerd van deze kuikentjes! 
De laatste dag van de week, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we niks meer gaan doen. Aan de werktafel maakten we nog een werkje en moesten we goed kijken wie er achter het ei verstopt zat. In de namiddag bleven de koekjes in de boekentas en gingen we een “boterhammenpannenkoek” maken (beter gekend als ‘verloren brood’). Mmmm! Dat zal weer smaken!

Fijn weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten