vrijdag 16 maart 2018

Kuikentjes in de klas!


Een nieuwe week, een nieuw thema dus een volledig gevulde praatkoffer stond voor de kleuters klaar. Klaar om nieuwe woorden te leren, nieuwe vaardigheden onder te knie te krijgen en vooral veel ontdekken! Spelend leren is toch zo fijn, want alles lijkt een spel!!! We hadden erg veel eierdoosjes in de praatkoffer, maar geen enkele doos had ECHTE eieren. Het waren allemaal ‘oefeneieren’. In de loop van het thema zullen natuurlijk ook de ECHTE eieren aan bod komen.
Vandaag stond er een toneel op onze planning, de titel vond de juf al een beetje spannend: “Ceci n’est pas une livre”, maar het was echt super-gewelding-prachtig-leuk! De twee toneelspelers kwamen ons met een muziekstukje én boeken nieuwsgierig maken in een kleine zaal… Ze loodsten ons mee naar de grote zaal waar we mochten gaan zitten OP het podium! Het was een volledig toneelstuk vol boeken en muziek. Superleuk om naar te kijken, en nu moet het lukken dat ik enkele van de aangebrachte boeken in mijn boekenkast staan Ik voel al een nieuw thema aankomen !Grootoudersfeest! SPANNEND! Zeker omdat er dan zoveel “grote mensen” op onze vingers staan te kijken… Enkele kleutertjes werden toch erg stil in de kring en werden wat verlegen. Hoe gek toch!? Maar het was alweer supergezellig! Iedereen paste net in de klas, het waren soms sardienen in een blik We begonnen onze dag zoals anders: ons onthaal. We kijken wie er is en wie niet, we hangen de kaartjes van de daglijn, we dansen onszelf wakker en kijken welke dag het is. Ook maken we steeds Cézar wakker. Toen we zijn dekentje opruimden zagen we plots een briefje van een konijntje, die had in de klas twee mandjes verstopt met daarin paaseitjes. Daarmee gingen we natuurlijk direct aan de slag en speelden er een spelletje mee. Na de speeltijd gingen we nog dansen samen met de grootouders én speelden we nog eventjes in onze hoekjes. Natuurlijk werd ook ons zelfgemaakte liedje gezongen, bloemen uitgedeeld én kaartjes overhandigd. Hopelijk vonden de grootouders het even leuk (en spannend ) als wij.


Wat een leuke week is dat al geweest… Vandaag kregen we logees in de klas! Twee bezoekers… Toen onze deur van de klas open ging konden we ze nog niet zien, maar wel horen: “Piep, piep, piep, piep, piep, …” TWEE KUIKENTJES !! Wat waren de kleuters blij, enthousiast én zorgzaam voor de kuikentjes. Ze zijn erg voorzichtig en nieuwsgierig. We mochten ze allemaal een keertje vasthoudenWe vertelden al veel over kippen, hanen, kuikentjes, kippenhokken, mais en graantjes, eieren, … We hielden al echte kuikentjes vast én gingen onze schoolkippen een keertje goed bekijken, maar die eieren, daar kunnen we misschien nog een beetje meer over te weten komen. Sien bracht een doos vol echte eieren mee naar school. Eieren die haar kippen thuis hebben gelegd. Daar gaan we vandaag iets lekkers mee klaarmaken!


THE WALL OF FAME :)Fijn weekend allemaal! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten