vrijdag 23 februari 2018

Flessen en doppen!Na een weekje vakantie konden we terug starten met een erg gek thema. Flessen en doppen.. Wat kunnen ze daar nu van leren hoor ik sommigen misschien denken?! J MAAR! Dan hebben jullie deze rakkers nog niet in de klas gehad! Wat een leuke spelletjes dat ze met de flessen en doppen al deden en dat allemaal op de eerste dag van het thema!
Nogmaals wil ik jullie allemaal erg bedanken voor het sparen en meebrengen van de vele spullen!

FEEST! Elias werd vandaag vier jaar! Dat vierden we met lekkere ‘paw patrol’ cupcakes en druifjes. Fijne verjaardag! Hij toonde ons ook erg fier zijn nieuwe fiets die hij kreeg!
In de hoekjes gingen we ook terug aan de slag, met een ‘vul het flesje maar’-spel (spel met pincetten en pompons), ringwerpen over flessen, doppen draaien op flessen, …


Gisteren draaiden we even aan onze “fantasieknop”… We keken naar een fles en droomden even weg, sommigen zagen een krokodil, anderen een raket, een bloemenvaas, een boot of wel een trein. Alles wat we maar willen kan! We gingen dan ook aan de slag… We probeerden te schilderen op de fles, maar dat ging er zo af, het droogde niet op… Oei, wat nu?! Ze keken me allemaal met angstogen aan! Daar ging hun project… Maar we hadden al eens krantenpapier op een ballon gekleefd en dan geschilderd. Zou dat nu ook terug lukken?!
We vierden ook vandaag opnieuw FEEST, deze keer voor Arthur! Hij bracht ook twee klascadeaus mee! Drie coole auto’s voor in de autohoek en een verrijking op onze Colorado (doppen die klikken op een ondergrond in de vorm van een prent), waarvoor wij jullie erg dankbaar zijn! Ook Arthur trakteerde met cupcakes, deze keer met piratenversieringen! Alle flessen waren droog, dus konden we deze beschilderen. Nog even nadenken over wie welk project ging uitwerken. De kleuters zullen bijna alles zelf moeten doen!
We speelden nog verder in de verschillende hoekjes en het duurde niet lang of we zagen in heel wat hoekjes de vloer niet meer en konden we bijna zwemmen tussen de vele dopjes!
JWat is het de afgelopen dagen al bijzonder koud geweest. Deze avond zetten we enkele flesjes gevuld met water buiten, wanneer we maandag terug naar school komen, gaan we kijken of het misschien ZO koud is geworden dat onze flesjes water veranderd zijn in flesje ijs! We zetten verschillende flesjes rondom de schoolomgeving!
We leerden ook een leuk liedje over een flesjefijn weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten