vrijdag 20 april 2018

Superhelden of Superkikkers?


Dag mama’s en papa’s, na die welverdiende paasvakantie kunnen we er met volle moed tegenaan voor de laatste periode van het schooljaar… Jaja we zijn al half april! Ik schrok er zelf ook van…
Deze ochtend stond de praatkoffer klaar, maar een verrassing was het niet! Het thema werd door de kleuters zelf gekozen en zin hadden ze er alleszins in! Wat een enthousiasme, wat een uitbundigheid! Ook even de klasregels herhalen was na die leuke vakantie wel even nodig
J 


Onze hoekjes liggen helemaal vol met superheldenspullen zodat we goed kunnen oefenen en sterren kunnen sparen! Wanneer onze “spaarkaarten” vol zijn hebben we alle oefeningen volbracht en krijgen we ons Superheldendiploma! We begonnen vandaag aan onze cape, deze mochten we vrij beschilderen. Nadien komt hier ons zelfgekozen logo nog op! Ook gingen we een werpopdracht doen in de speelzaal, allemaal verkleed als superheld oefenden we onze “werparm” ! Die eerste twee sterren waren als snel binnen!


Superhelden die vangen de boeven en de slechteriken… Maar momenteel hebben we nog geen plaats in de klas om deze slechteriken gevangen te zetten… We zochten dus een oplossing en gelukkig wisten de kleuters nog héél goed dat juf Samantha in het thema dozen een megagrote doos voor ons had meegebracht! Ze vroegen de doos en jawel hoor! Nu had zij er wel toevallig (J) eentje bij zeker! Nu moeten we nog zoeken hoe we de tralies aan de gevangenis moeten vastmaken, ik ben benieuwd hoe de kleuters dit zullen oplossen!? Ook was het 'Buitenspeeldag' vandaag! 
Wat een lekker weertje is het deze week al geweest! Zon, zon en nog meer zon! Het is dan ook weer om buiten met water te spelen, maar dat doen we niet voordat we ons grondig insmeren en zelf voldoende water drinken. Alle flesjes werden vandaag opnieuw opgevuld en twee tot drie keer leeggedronken!
Natuurlijk speelden we ook verschillende superheldenspelletjes. En verdienden we zo onze derde ster.  Feest voor Mats! Zondag wordt Mats 4 jaar en vierde dat vandaag in de klas! Gelukkige verjaardag kapoen! Vandaag gingen we voor onze vierde ster… Het ontwerpen van ons eigen masker. Ondertussen werden de “laatste superheldkrachten” gekozen. Elke kleuter mocht zijn    .    of haar eigen superkracht kiezen en samen kozen we ook al een begin van een logo! Ik ben benieuwd wat dat uiteindelijk zal worden allemaal!!! 


Wat een weertje was me dit afgelopen week?! Het leek wel juni!! 
(Gelukkig zijn we daar nog eventjes van verwijderd)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten