vrijdag 27 april 2018

Superheldenweek... en dat met een beestige sportdag!


Dag mama’s en papa’s, het was een moeilijke dag vandaag in de kikkerklas. Die dagen zijn er ook… En dan moeten we daar ook eerlijk in kunnen zijn. Het was een dag vol ruzie, zeuren en klikspaan spelen. En daar houden we allemaal niet van.
We hielden dan ook een ‘stevig’ kringgesprek net voordat we naar huis gingen. Maar we deden natuurlijk ook nog andere activiteiten in de klas. Zo kwam de directeur eens een keertje meevolgen in de klas samen met juf Sofie. Dat vonden we wel eens speciaal hoor! Zeker als we dan onze superkrachten kunnen laten zien (en horen). Morgen een nieuwe dag! 
We begonnen de dag met een reflectie over de vorige dag en hadden het over hoe de kleuters het zelf anders willen aanpakken. Eigen voorstellen zullen ze altijd beter volgen en meer achterstaan dan opgelegde regeltjes waar ze geen voeling mee hebben.
We verzonnen ook twee verhaaltjes helemaal zelf. We trokken verschillende kaartjes uit een grote stapel: een personage, een voorwerp, een locatie, een held en een slechterik. Nadien gingen we onze zelfverzonnen verhaaltjes uitspelen in de zaal.
(Niet vergeten: de kleuters verzonnen de verhaaltjes helemaal zelf!)

Er was een prins(es) die ging zwemmen in het water aan het gras. Toen plots de heks haar in de soeppot stak... Oma probeerde haar/hem te redden, maar werd door de heks in het water geduwd. Toen de heks de prins(es) lang genoeg had laten sudderen in de soep, stak ze hem/haar in een kooi. De Heks maakte nu een toverdrank in de pot. Onze tweede held kwam langs en bluste het vuurtje onder de toverpot met zijn waterspuit en spoot de heks tot in de rivier. Hij nam zijn ladder van de brandweerwagen en klom naar de kooi waar de prins(es) in zat.Tweede verhaaltje:

Een jongetje en zijn beste vriend de kabouter zaten op een strand voor een hoge berg te spelen in het zand. Toen plots een boef met een grote zak de Pinnemuts van de kabouter kwam stelen! De boef liep op het strand naar zijn auto en reed daarmee in het water. Maar de auto kan niet in het water en de boef moet de auto in het water laten en terug zwemmen naar het strand. Daar proberen het jongetje en de kabouter de boef te vangen, maar ze krijgen de hulp van de held op een kameel. Hij vangt de boef en geeft de Pinnemuts terug aan de kabouter.


Sportdag vandaag! De studenten van KA Beveren verrassen ons elk jaar met een boeiende sportdag! Dit jaar stond de sportdag helemaal in teken van de dieren. We hadden octopussen, olifanten, leeuwen, stokstaartjes, koala’s, pauwen, papegaaien, kangoeroes, … en nog veel meer. We hebben ons er enorm geamuseerd! 


Feest voor Julie vandaag! Zondag wordt ze vier jaar, maar trakteerde vandaag reeds voor haar verjaardag in de klas!  We kregen lekkere gezonde potjes vol met framboosjes, druiven en blauwe besjes en dan vergeten we die lekkere kaasjes op een stokje nog! Gelukkige verjaardag Julie!! En superhard bedankt voor het geweldige klascadeau (speelgoed van het jaar: Educatieve robot)!
De juf deed ook (eindelijk) haar Wallypak eens aan. Ik ging me drie keer verstoppen op school. De kleuters kregen telkens maar één aanwijzing. Ofwel zat ik ergens in de tuin ofwel ergens op de speelplaats. Het was echt een plezier! (Ja, ook voor de juf J )
Ondertussen zijn we ook nog bezig met een onderzoekje! 

Deze voormiddag was ikzelf op navorming. De kleuters werden in de klas opgevangen door juf Sabrina.
In de namiddag werkten we het allerlaatste, van ons eigen zelfgemaakte superheldenkostuum, af. We hebben een masker, een cape en een schild gemaakt. Iedereen koos een superkracht en liet er een bijpassend logo bij ontwerpen. Hou jullie volgende week maar vast… Want dan vliegen we als superheld naar huis!!!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten