zondag 11 juni 2017

Op de boerderij

Na een verlengd weekend kon onze ‘mini’week van start gaan. We bouwen verder op de week van juf Charlotte en werken en leren verder rond ‘de boerderij’.Vandaag gingen we even herhalen wat we allemaal deden met juf Charlotte en konden de kleuters ook hun ei even kwijt over wat ze nog willen ontdekken over de boerderij!

We gingen gisteren en vandaag aan de slag met papier, lijm en een doos. Deze doos moesten we volledig vol kleven met papier om deze nadien te kunnen schilderen. Ook gingen we rolletjes schilderen die de kop van ons diertje zullen worden. De kleuters konden ook zelf aangeven welk diertje ze wilden maken: een schaap, een koe een paard of misschien wel een ezel! Rijmen stond voor vandaag ook nog op de planning! Deze keer natuurlijk met de boerderijdieren… SCHAAP … AAP, PAARD… ZWAARD … En nog zoveel meer. Picknicken deden we natuurlijk ook nog eens buiten, gezellig in het gras en in de zon! Genieten van onze tuin is met dit weer echt ideaal!

We leerden vandaag een tweede liedje over de boerderij! Het liedje dat we leerden met juf Charlotte is een echte oorwurm! Eens je de melodie hebt gehoord, geraakt het niet meer uit je hoofd J

In de namiddag gingen we turnen met meester Yannick! HiepHiepHoi! Dat is altijd een beetje feest.

Ook gingen we nog even mama/papa/kindje van het dier correct benoemen,
vb: koe/stier/kalfje, merrie/hengst/veulen, kip/haan/kuiken, … 


En ook nog...
Een fijne vaderdag gewenst!
De kleuters deden hun uiterste best om voor jullie een leuke sleutelhanger te maken én een plankje om tegen de muur te hangen om je sleutels aan te hangen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten