vrijdag 16 juni 2017

Laatste week: op de boerderij

Dag mama’s en papa’s,
Onze “laatste” echte themaweek ging van start… We leerden en deden nog erg veel in ons thema. Natuurlijk gingen we ook nog enkele vaardigheden observeren om hier en daar nog een beetje bij te sturen en extra gerichtere spelletjes aan te gaan bieden. We gingen natuurlijk ook nog wat voelen, proeven, ruiken, … erg gericht onze zintuigen gebruiken.

Rijmen! Ze zijn er helemaal gek van! De leukste, gekste woorden verzinnen ze als rijmwoorden, spontaan hoor je zoveel kleuters rijmen in de hoekjes. Zeker wanneer ze het niet door hebben dat ik vanop een plekje aan het observeren ben. Erg leuk om ze zo te zien communiceren met elkaar. We gingen ook nog experimenteren met een stempeltechniek, de kleuters kozen allemaal een diertje, dat ze op de boerderij zouden kunnen vinden, aan de computer. We gingen ze gaan halen aan de “tovermachine” (=kopieerapparaat)
Nadien gingen we rond het diertje stempelen, zodat er nadien een afdruk werd gemaakt.

Een laatste keer schilderen in dit thema… We hadden gedurende drie weken geleerd en gespeeld in thema ‘de boerderij’, vandaag mochten de kleuters iets schilderen wat hen het meeste was bijgebleven.
In de kring lazen we nog het prentenboek “Anna op de boerderij”.
We konden ook terug erg genieten van het zalige weer! 
Vanmorgen kwam ik, toen ik nog snel iets ging halen in de berging, in de klas binnen en het was muisstil… Zo stil waren ze nog nooit ( J ) geweest! Omdat ze weten dat ik graag heb dat ze luisteren en stil zijn in de kring bij het onthaal wilden ze me verrassen! Keilief! En jawel hoor… Ze hielden het de hele dag vol! Vanaf nu kom ik telkens een minuutje later binnen denk ik! Ook gingen we aan de slag met… WATERBALLONNEN!! Keileuk!

Elke dag deze week werd er ’s ochtends een ballon geploft! We hadden al veel gesprekken over de derde kleuterklas en het einde van het schooljaar… Maar dat lijkt nog zo ver weg… Terwijl het dat eigenlijk niet is (jammer genoeg L !). 
Maandag hingen we 15 ballonnen op (eentje voor elke dag school). Op vrijdag hingen er dus maar 10 ballonnen meer… De laatste ballon is een GROENE (hoe kan het ook anders)… Dan zit de kikkerklasperiode er definitief op… Jullie kunnen het dus al raden… Ons allerlaatste thema wordt… WIJ NEMEN AFSCHEID EN RUIMEN OP!

Natuurlijk gingen we nog eens turnen met meester Yannick… Dat was nu al de voorlaatste keer… 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten