zaterdag 29 oktober 2016

We sluiten het thema "'herfst' af!

Deze week stonden vooral de diertjes in de kijker. En dan meer bepaald de spin! We leerden dat ze acht poten had en deden samen enkele vingerspelletjes met een liedje. Ook leerden we goed meten en wegen! De begrippen veel/weinig, meer/minder, minste/meeste, eentje meer en eentje minder werden aangebracht. In de namiddag gingen we dan op zoek naar spinnen… Maar deze vonden we gewoonweg niet! Spinnenwebben genoeg, maar alle spinnen hadden zich verstopt! Nell kwam dan met het geweldige idee om morgenvroeg opnieuw te gaan zoeken als het nog nat was buiten J Wel kwamen we prachtige vliegenzwammen tegen in onze  eigen tuin.

Vandaag bestudeerden we de slak een beetje beter! We zagen de kronkellijnen en gingen deze natuurlijk ook zelf “oefenen”, met takken schreven we in het zand en maakten we het huisje van de slak. Aan de werktafel kwamen de kronkellijnen ook terug en schilderden we een slak. In de namiddag gebruikten we “het slijm” van de slak om een afdruk te maken. Uiteindelijk werd het een prachtig spinnenweb. Twee diertjes die elkaar konden helpen! Samenwerken is nog zo fijn!!De afgelopen drie weken werd er hard gewerkt, veel gepraat, veel benoemd, veel geëxperimenteerd en geëxplodeerd! Uiteindelijk werd er een volledig bos gemaakt… Een egeltje, spin, herfstboom, vliegenzwam, … en nog veel meer. In de werkje zaten er veel technieken, veel begrippen en veel bewijzen. Bewijzen dat de kleuters zelf veel ontdekt hebben… En zo leren ze het beste! Niet als de juf hen iets zegt, maar wel als ze het zelf ontdekken! En in dit thema zijn we daar terug in geslaagd! Zelf ontdekken, zelf benoemen, zelf leren… Hun leefwereld verbreden, daar doen we het voor.
Ook schrijfdans kwam dit thema terug aan bod. De vulkaan ging terug op zijn plaats en daar was “het landschap”. Ook werd er nog geknutseld voor onze Halloweentocht! Jullie zijn toch al
ingeschreven
J!?? Ook werden alle liedjes herhaald, gingen we nog eens hakken en plakken en werd er nog leuk gespeeld met de plasticine!

Straks gaat onze geweldige Halloweentocht door! Vertrekken van tussen 19u – 20u30 zowel voor de kleine als de grote tocht! Voor je vertrekt mag je eerst aan de Kassa jullie bonnetjes afhalen voor gratis soep!

Alle kindjes die zich verkleden, zullen een kleine attentie krijgen! Tot vanavond spookjes! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten