vrijdag 11 november 2016

Themaloze week in de kikkerklas


Geen koffer vanmorgen, geen prenten aan het raam, geen versieringen op de vensterbank, geen spulletjes aan de draad, geen foto’s aan de deur… “Gaan we over niks leren” vroeg Nell. “Nee” antwoordde ik. .. De monden vielen open… Pas toen ik zei dat de kleuters zelf mochten kiezen wat we deze week gingen doen werden ze erg enthousiast. “Ik wil schilderen” zei Tuana, “Ik wil nog eens met het speciale zand spelen” riep Vera, “Nee een auto bouwen met Clicx” zei Clovis.
Dus dat werd deze week geregeld. De juf speelde mee in de verschillende hoekjes. 
Vanmorgen werd er geknipt. Dit werd ook gekozen door de kleuters zelf. Ik tekende een dino, wolf, ijsjes of krokodil en de kleuters konden driehoekjes knippen. Dit werden tanden of hoorntjes. In de namiddag gingen we met de konijnen, vossen en beren naar het bos. Sommigen kwamen zwart terug naar school, maar dat wil dan wel zeggen dat ze naar hartenlust hebben gespeeld en ontdekt in het bos!
Een leuk gezelschapsspel werd er vandaag gespeeld, daar maken we nu ook tijd voor! Ook werd er voor de plasticine gekozen. Onze plasticine is eigenlijk een beetje “versleten”, we gaan misschien aan de Sint een nieuwe doos vragen en wat nieuwe attributen… Misschien leest hij deze brief ook wel J

SAMENWERKEN: het ene kindje maakt de opdracht, de andere controleert of hij/zij het goed doet. Daarna wisselen we van rol. Dit heet "Flitsen" Een verhaaltje lezen werd ook nog gekozen vandaag… Ik nam drie mooie prentenboeken uit onze kast en de kleuters gingen stemmen. Ze legden hun symbooltje bij het boek waar ze het meeste zin in hadden. Uiteindelijk werd SUPERBEESJE gekozen. Nell kon het bijna helemaal mee vertellen.

Digitale versie

De kippen moeten we natuurlijk ook nog steeds eten geven. Vandaag stond er brood op het menu ;-)
We deden het voor de kippen een kleine stukjes en gooiden het over de draad. Zo kunnen ze er dit weekend ook weer goed tegen. 


Vandaag kunnen we genieten van een dagje langer weekend! Sommigen konden het wel gebruiken, want donderdag zaten we maar veertien kindjes in de klas in plaats van negentien!! Fijn weekend iedereen
Groetjes,

juf Renske en Cézar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten