zaterdag 19 november 2016

Dag Sint en Piet


Het schooljaar vliegt toch weeral een beetje… Want we zijn HIER weer.. De praatkoffer stond klaar en jawel hoor! Sinterklaas en Zwarte piet zaten erin… Niet de echte, maar wel handpoppen! Samen met hen keken we verder in de koffer! Kosteloos materiaal, een boot van playmobiel, een houten boot, speelgoedboekjes, verkleedkleren, … Zoveel spullen! Ook zaten er boekjes in van de Spiekpietjes… Hmmm dat zijn diezelfde Spiekpietjes die de kikkersnoepjes hebben opgegeten, maar wel chocoladecentjes hebben gebracht! En jawel hoor! We hebben bezoek in de klas, hoog op de tent boven de stoel van de juf zat er vanmorgen een Spiekpietje!

“Juf!! Spiekpietje zit niet meer op jouw tent!” riepen ze vanmorgen in koor!! Tot ze hem zagen hangen aan het touw van de rolluiken… “Het is een gekke Spiekpiet, want die klimt zelf omhoog aan het touw”! Gisteren gingen we aan de slag om onze eigen “mooie” stoomboot te maken. Vandaag gingen we een stapje verder… We gingen naar de grote berging van de juffen en pakten er uit elke doos wel iets mee: keukenrol, eierdoos, blikken pot, isomo, wol, kurk, plastiek potjes, flesjes, mousse, kartonnen doosjes, … Dan begon het nog maar net en we hadden al zoveel plezier J We namen water en gingen het materiaal “testen”: wat blijft er drijven en wat zinkt er! Zo weten we hoe we onze eigen boot goed kunnen ontwerpen en samenstellen.

Deze week is ook juf Charlotte er. De hele week komt ze ons helpen in de klas, af en toe gaat ze ook eens in de andere klasjes kijken hoe daar het dagelijkse reilen en zeilen is. Want peuterjuf zijn of juf van de derde kleuterklas, dat is nog iets helemaal anders!
Vandaag maakten we nog een zwarte piet, eentje gemaakt uit krantenpapier. Het is dus ons “Krantenpietje”. Morgen ontwerpen we de kleren van de Piet. Want Pieten die kleden zich graag gek en opvallend!

Spiekpietje had zich weer een nieuw plekje gezocht… We moesten hem eventjes goed zoeken, maar we zagen hem toch alweer zitten!De poppenhoek hebben we eventjes omgetoverd tot Sinthoek. Verkleedkleren van Sint en Piet, jute zakken, gewone cadeautjeszakken en fopcadeautjes. Volgende week gaat de inpakhoek open, dan kunnen de kleuters zelf cadeautjes inpakken zoals echte Inpakpieten.
Deze namiddag kregen we bezoek op school: de oma's! Die kwamen nog een keertje poppenkast spelen. Dat vonden we natuurlijk geweldig leuk! 

Spelen met speeldeeg, we maakten het helemaal zelf met bloem en zout. Om het extra speciaal te maken deden we er speculaaskruiden bij, niet om het nadien op te eten, maar wel op helemaal in de sfeer te komen van de keukenpieten. Mmm we kregen ondertussen wel zin in een lekker stukje speculaas!! 

Prettig weekend!
juf Renske 

Nellie en Cézar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten