vrijdag 25 november 2016

Sint en Piet, maar ook spelen met blaadjes op de speelplaats


Vorige week stond vooral de stoomboot in de kijker. Deze week focussen we ons meer op het huis van de Sint. Zelf schilderden we onze schoendoos in één kleur. Als deze helemaal droog is zullen we er een kamer van maken. Zo kan iedereen die een doos meebracht een deel van het huis van Sint ontwerpen. We denken dan aan de slaapkamer van de Sint, de speelgoedkamer, de inpakkamer, de muziekkamer, de beweegkamer, de snoepkamer, de mandarijnenkamer, de keuken, de paardenstal, …  er zijn VEEL kamers in het huis van de Sint!

 

Deze week konden we ook bezoek verwachten van Octopus! En jawel hoor, de hele week kwam Octopus onze school warm maken om onze fluojas aan te doen. Deze week kregen ze dan ook dubbele stickers op hun spaarkaart. Wanneer deze vol is, kan je gratis naar Planckendael of de Zoo. 

Ook speelden we leuk met de blaadjes vandaag. Hoe je zonder speelgoed leuk kan spelen! Gooien met blaadjes… Ondertussen leefde de juf haar uit en maakte ze gekke filmpjes J  
Spelen met blaadjes op de speelplaats nog zo fijn!Vera, Luna en Jony

Noah en Tuana

Alexandra en Elise

Clovis en Hussein

Lina en Yana

Nell en Juliette

Deze week zijn er al wat zieke kindjes geweest. Jammer genoeg zit het een beetje in de lucht…
Zwarte piet vormgeven, dat deden we vandaag. We dachten na over hoe we aan de opdracht gingen beginnen, waar we wat gingen schilderen en hoe we de Piet verder moesten vormgeven. Iedereen koos zelf de kleuren van de baret, pluim en kraag. Het zullen grappige Pïeten worden! Ook werden de krantenpietjes afgewerkt! Altijd een leuk resultaat na veel werk.


EINDELIJK… We hadden ernaar afgeteld, maar vandaag was het eindelijk zover! Samen met de konijnen en juf Dana vertrokken we met de bus naar HET HUIS VAN DE SINT!! Stiekem met een bang hartje, maar allemaal hadden we er erg veel zin in. De gekke pietenslaapkamer, hun (vieze) badkamer, de oefenkamer: daar konden we oefenen om op de daken van de huizen te lopen, … Ook moesten we erg veel trappen nemen… Geen “gewoon” huis, dat van de Sint!
We kregen een leuk vlagje en een chocolaatje, Dankjewel Sint! Vorige week stuurde we de Sint ook een brief, vandaag kregen we post terug! Heel tof.
Een fijne sportvoormiddag zullen we hebben. Samen met de konijnen, muizen en bijen gingen we naar de sporthal in GC De Route. 
Een trampoline in de grond, een leuk klimparcours, springen op de veermatten, rollen en vallen in de dikke matten, springen op het springkasteel, spelen met ballen, … Altijd is het een succes.. Of we moe waren? In de namiddag gingen we nog met meester Yannick sporten in de sporthal van De Klinge! Pfff… dat kan tellen voor een vrijdag J Maar als we maar bewegen, dan zijn we gezond en gelukkig! En kunnen we een letterkoekje meer eten J


Fijn weekend!Geen opmerkingen:

Een reactie posten