vrijdag 7 oktober 2016

Laatste weekje kunstig inzetten met Kandinsky

 KANDINSKY

Een nieuwe week, tijd voor de kunstenaar in onszelf naar boven te laten komen, maar ook nog eventjes te leren over een andere kunstenaar, namelijk: KANDINSKY! Mondriaan schilderde graag blokjes, Kandinsky schilderde dan weer graag ronde vormen!
We beleefden weer een fijne dag samen!

Werelddierendag vandaag! We mochten in de kring vertellen over onze eigen huisdiertjes!
Als we naar de turnzaal moeten, moeten we onze eigen schoenen uit doen en onze eigen turnschoenen aan. Ik merkte dat dit voor sommige kleuters toch nog een opdracht is… Dus vandaag gingen we het alvast nog eens oefenen! We bekeken de verschillende soorten schoenen, en bedachten voor elke soort schoen de ideale manier om deze aan te doen!
Kunnen jullie thuis je kapoentje ook ZELF hun schoenen laten aandoen? Alvast bedankt!
Ook leerden we een trucje voor de rits van onze jas! Vraag het maar eens aan je kikkertje! J (iets met een auto, die aan zijn huisje moet staan, dan pas kunnen we instappen en wegrijden J )
 
Het huisje

De auto

De auto staat aan het huisje, anders kunnen we niet instappen

We stappen in!


de auto

Het huisje

De auto staat aan het huisje, anders kunnen we niet instappen

We kunnen instappen!
Dag van leerkracht! De juffen en meester Yannick konden genieten van een lekkere boterkoek. Maar ook feest voor Alexandra! Vandaag vierde ze haar verjaardag! We kregen allemaal een leuk zakje mee naar huis, werden getrakteerd om een lekkere cupcake én sapje en dan kregen we nog twee cadeaus voor in de klas! Bedankt!!


Ja! We zijn fier op onze job! Het is niet enkel mijn "werk", het is mijn leven! Elke dag sta ik met erg veel plezier voor de klas, beleef ik met hart en ziel avonturen met jullie kapoenen! Ja het is hard werken, zwoegen en zweten met momenten! Maar op het einde van de dag, week, maand, jaar, ... de kleuters zo zien genieten, groeien en bloeien.. .Daar doen we het voor! 

De kunstenaars gingen zelf aan de slag, de ene met waterverf, de andere met plakkaatverf, potloden en stiften, wasco’s, … Wat ze maar wilden konden ze krijgen. Soms herkenbaar, soms heel fictief J Maar het was iets van zichzelf! Iedereen is uniek, iedereen is anders!In de namiddag gingen we op bezoek bij juf Dana en de konijnen en vossen. Ze hielden een museum open. We moesten onze inkomkaarten afgeven en konden gaan snuisteren in het museum! Heel erg tof gedaan hoor!


 Vandaag blikten we terug op het voorbije thema. In de klas hebben we een liedjesboek waarin alle geleerde liedjes en versjes komen, maar we hebben ook een themaboek. Een boek waarin de juf foto’s kleeft over het voorbije thema. Maar de kleuters moeten ook iets doen. Aan het begin en einde van een thema maken we samen een tekening. De starttekening kan gaan over wat we al weten of wat we te weten willen komen. De eindtekening zal een reflectiemoment zijn, waarop iedereen zijn of haar mening kwijt kan!


Fijn weekend!
juf Renske

Geen opmerkingen:

Een reactie posten