vrijdag 21 oktober 2016

Herfstweer


Vorige week maakten we de eerste stap van ons eigen “bos”. Vandaag werkten we aan verschillende onderdelen… Een grote en kleine paddenstoel, meer bepaald de vliegenzwam. Ook een egeltje kreeg vorm. In de hoekjes gingen we natuurlijk verder aan de slag met de vele herfstmaterialen. In de ontdekhoek konden we verder meten en wegen met kastanjes en eikeltjes, bladeren en takken. En we zongen natuurlijk ons leuke liedje van ons egeltje!
Vandaag kregen we een “beetje” hulp in de klas! De mama van Nell kwam ons een handje helpen. En het was meer dan welkom. Alle klassen maken iets om de school te versieren tijdens de Halloweentocht. In de kikkerklas kozen we ervoor om leuke herfstlampionnen te maken. Voor een leuk resultaat moeten we soms een beetje knoeien.. met veel lijm, vervelende bladeren en een hoopje touw. Samen kwamen we tot een zeer leuk resultaat. Met een extra paar handen in de klas verliep het veel vlotter. Erg bedankt!
Ook maakten we nog een werkje: sorteren en rangschikken van blaadjes (op soort en grootte).
Een stapje verder gingen we vandaag… Hakken en plakken… Niet gemakkelijk hoor mama’s en papa’s. maar we hakten woordjes en plakten ze nadien terug aan elkaar! Natuurlijk begonnen we met kleine en korte woordjes Zoals: “tak-ken, stok-ken, ei-kels”. Ook werkten we verder aan ons eigen “bos”. Een herfstboom werd afgewerkt en een egeltje kreeg stekels! Ook maakten we ons eigen verhaaltje. iets wat ikzelf niet kan voorbereiden, aangezien de kleuters zelf kaartjes moeten trekken uit een stapel. Deze keer was het: personage= de mama, locatie = de boerderij, de slechterik = de vieze spin, de held = de kok, de hulp = de Chinese man , het voorwerp = een telefoon.
De kleuters moesten zelf het verhaaltje verzinnen, stap per stap. Wat werd het? (vraag het ook eens aan je kindje!!)
De mama werkt en verzorgt de dieren op de boerderij! De koeien geven ons veel melk, en daar worden ijsjes van gemaakt. Ook konijntjes die we wortels moeten geven, en de mama moest ook de stallen uitmesten en de koeien af en toe vrijlaten op de weide. 

Plots staat er een dikke spin en die riep BOEH! Alle koeien en de mama liepen met schrik weg... Maar nu kunnen we geen ijsjes meer verkopen en geen koeien meer melken.
We roepen een held! De kok! Die vangt de spin, legt deze op een pizza en steekt hem in de oven.

Gelukkig was er ook de Chinese man, die zijn telefoon mee had gebracht en dus de mama kon bellen om terug naar de boerderij te komen samen met de koeien, want de gemene spin was weg!

Gezellig samen aan tafel eten



Morgen zal ik er niet zijn, wegens een studiedag. De kleuters zullen een “normale” dag hebben. In de voormiddag komt juf Sabrina in de klas en in de namiddag gaan de kleuters eerst turnen met meester Yannick in de sporthal, daarna zal meester Yannick tot half 4 mee in de klas gaan! 
Met juf Sabrina knutselden de kleutertjes een leuk egeltje!
Ook een verassing voor de kindjes op maandagochtend. 
In het weekend werd het bruine tuinhuis afgebroken. Dit was toch helemaal versleten, we hielden grote kuis in het zandbakspeelgoed en in de fietsjes en voorlopig wordt alles gestockeerd in het groene tuinhuis. In januari zullen er 20!! nieuwe fietsjes geleverd worden! En zullen we onze speelplaats verder onder handen nemen.


Fijn weekend! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten