zaterdag 15 oktober 2016

Zalig herfstweer!


Een nieuw thema… Dus een overvolle praatkoffer stond klaar. Eigenlijk konden we het zonder de praatkoffer ook vandaag! Jullie brachten massaal veel herfstmateriaal mee naar de klas, waarvoor dank! Superleuk om zoveel materialen te hebben waarmee we al spelend kunnen leren! Tellen, sorteren, benoemen, talig en nog zoveel meer!
Ook stond nummer 10 vandaag op onze kalender! We zagen op ons jaaroverzicht dat er een juf jarig was. Juf Stefanie vierde vandaag haar verjaardag. Juliette wou juf Stefanie “haar” nummer tien van haar verjaardag gaan geven. Dus gingen we op zoek naar de klas! Moeilijk was dat niet, want juf Stefanie… Daar springen we geregeld eens binnen.

Vandaag leerden we juf Charlotte kennen. Ze zal gedurende dit schooljaar verschillende keren komen meehelpen en observeren in de klas. Op het einde van het jaar zal ze dan de klas eens een weekje overnemen als stage. Ze kon direct mee op herfstschattenzoektocht! Samen met de konijnen en vossen van juf Dana en de beren van juf Joke gingen we een gezellige herfstwandeling maken in het bos. We stonden stil bij verschillende bomen, gevonden materialen en natuurlijk mochten we verschillende zakjes vullen om mee te nemen naar de klas!We schilderden een mooie achtergrond op een groot stuk karton en schilderden vandaag de herfstboom in de mooie herfstkleuren: oranje, geel, rood en bruin! Daarna konden we onze boom ook een stevige stam geven. Morgen zullen we er nog “blaadjes” op kleven die vallen van de takken van de boom… Het wordt (bijna) een kunstwerk!

Vanmorgen gingen we naar het toneel! Met de bus van Dries gingen we met ons meegebrachte kussentje naar GC De Route! We mochten mee op de scéne zitten en gingen mee in het verhaal. De titel zegt ons al genoeg: “droomwolk”. Op de blog zullen jullie het filmpje vinden dat we toegestuurd kregen van de toneelgroep.In de namiddag gingen we nog turnen met juf Lena en maakten we nog een eigen vliegenzwam. Volgende week zullen we ons “eigen bos” maken!


Een prachtig prentenboek stond vandaag op de planning: “Het bosorkest” (van Guido van Genechten). Elk diertje heeft zijn eigen geluid, maar zelfs de vele vogels hebben hun eigen “liedje”.
Met meester Yannick gingen we turnen en in de namiddag zongen we nog ons geleerde liedje van het egeltje!

De gevonden takken van in het bos werden besproken: we zagen dat geen enkele tak hetzelfde was, maar ook dat sommige kort waren en andere lang. We gingen deze natuurlijk rangschikken van kort naar lang! 

Prettig weekend!

juf Renske 
en 
Cézar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten