vrijdag 3 juni 2016

De wondere onderwaterwereldEen nieuw thema stond klaar. Dus natuurlijk ook de praatkoffer. Vol met spullen over de onderwaterwereld, de diertjes, de planten, de schelpen, … De kleuters kozen het thema zelf en hadden er veel zin in.
In de zaal gingen we spelen met de parachute. Maar deze werd omgetoverd tot de zee. We speelden er verschillende leuke spelletjes mee. Ook lazen we nog een verhaaltje van de verkeersoctopus! Binnenkort mogen we naar een toneelvoorstelling van deze verkeersoctopus, die de gemeente ons heeft aangeboden. Er stond één voorwaarde tegenover… Maak met de verschillende klassen één grote octopus! Wij zullen alvast de buik voor onze rekening nemen. 


Met kikkers en konijnen samen in één klasje vandaag. Er waren ook wel wat kindjes thuis gebleven, dus het was perfect te doen. We maakten onze eigen oceaan door verschillende onderwaterdiertjes te tekenen, schilderden we er met waterverf over. We leerden ook een nieuw liedje:
            10 kleine visjes die zwommen naar de zee
            T’is goed zei de moeder, maar ik ga niet mee
            ik blijf liever in die oude boerensloot
            Want in de zee daar zwemmen haaien
            En die bijten je … Blub, blub, blubblub… Bijna iedereen terug in de klas! We lazen een tweede verhaaltje van de verkeersoctoptus. En ik ben toch wel fier! Elke week steken we de straat over om met de bus te gaan turnen, dan stappen we op de stoep, kijken en luisteren we naar het verkeer, steken we over op het zebrapad ,… In de verhaaltjes gebeurt er telkens iets met de octopus. En onze/mijn kikkertjes kennen de belangrijke verkeersregels en gevaren al erg goed!!! We begonnen ook aan onze PROPVIS! Heel veel onderdelen, heel veel knippen en kleven, maar het resultaat telt.Drijven en zinken… Elke kleuter mocht iets in de klas gaan halen. Van een eitje uit de winkel tot een knikker van de knikkerbaan of een duploblokje of een dino, … één voor één legden/smeten ze hun voorwerp in een emmer met water. De meeste voorwerpen bleven drijven op het water. Slechts twee spulletjes zonken! Wat een ontdekking! Sommige voorwerpen bleven dat weer gewoon drijven, maar duwde je erop ging het zinken. Bizar hoor!
                        We zongen verder met ons “10 kleine visjes”-lied. We werkten ook verder aan onze grote octopus, een groepswerkje met de hele klas! In de namiddag konden we genieten van een poppenkast door oma en tante! Hoera! Ze komen nog eens voor ons spelen! De titel was: “Ali”.

We sloten onze dag af met een dikke groepsknuffel, want Néyah vertrekt op vakantie. De laatste dagen van het schooljaar is ze gelukkig terug in ons land om nog even terug te komen! Prettig weekend allemaal!! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten