vrijdag 10 juni 2016

Onderwater


Vanmorgen gingen we iets heel leuk doen! YOGA! Onderwater kan je soms genieten van de stilte en de rust. Met YOGA kan je dat ook! De kleuters gingen allemaal op een dekentje liggen en deden zeer rustgevende oefeningen. Ze deden echt goed hun best. Na de speeltijd gingen we nog iets leuks doen! (Want alles is nu eenmaal leuk in de kikkerklas J ). Met bubbelfolie experimenteren! Het laten ploffen van de bubbeltjes was het grappigste denk ik! Vanmorgen lazen we een mooi verhaaltje “een vis is een vis” van Leo Lionni. Een kikkervisje en een babykarper worden beste vriendjes. Het kikkervisje blijft geen visje maar werd een grote kikker en sprong de wijde wereld in. Na enkele dagen kwam hij terug naar de vijver en vertelde over de mensen, koeien en vogels die hij had gezien. De karper wist niet wat hij hoorde, dus fantaseerde er het zijne van! (Op de blog kan je de gekke prenten vinden). De kleuters vonden het hilarisch!
In de namiddag zijn we naar het bos gegaan! Het was genieten. Wat een warme dag was het weer, we gingen afkoelen in het koele bos, lekker spelen onder de bomen.  

Voor een wedstrijd knutselden we samen met de konijnen- en berenklas een octopus! We gaven hem een gepersonaliseerde fluojas en gingen de straat op! We gingen natuurlijk ook op de foto met hem! Veiligheid voor alles.
Na de speeltijd gingen we turnen met juf Lotje. We leerden springtouwen! Hoe tof is dat wel niet?!


Opnieuw genoten van de zon vandaag! We konden dan ook niet anders dan een badje buiten te zetten en eendjes vangen! Wat een plezier! Maar het was toch niet zomaar vangen hoor! De kleuters dachten van wel, maar ondertussen moesten ze vijf eendjes vangen, maar elk met een ander nummer! De cijfers 1 tot 5 moesten ze vangen. Vingen ze een eendje met een cijfer dat ze reeds hadden, moest het eendje terug in het water! 
Ondertussen werd er in de klas ook nog geblazen met een rietje in water met daarin verf én dreft! Benieuwd wat het worden zal?! J


 We zagen plots een heel raar vliegtuigspoor in de lucht!! :)


Onze laatste dag in dit thema, maar niet getreurd het thema vloeit verder in ons ALLERLAATSTE thema!! Nu al het laatste thema… Wauw, het is weer gevlogen… We werken verder naar “vakantie in zicht” en “opruimen”. Nog meer leuke dingen doen, dat willen we zeker! Ook in de kikkerklas sluiten we deze week vrolijk af!
Dit weekend komt natuurlijk ook een foto van het vaderdagscadeau op de blog samen met een filmpje. We maakten over ons geleerde liedje een grappig filmpje. 

SCHIJFDANS!! 


Fijn weekend!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten