vrijdag 24 juni 2016

Vakantie is in zicht! We tellen af...


Dé laatste volledige week van het schooljaar gaat in L We worden er toch een klein beetje droevig van. Vandaag blikten we terug op het voorbije schooljaar. Maar natuurlijk kijken we ook al even naar de toekomst. De juffen zijn aan een puzzel begonnen om alle kindjes in een volgend klasje in te delen. (Daarvan kregen jullie donderdag een brief mee). Dus kon ik al aan de kleuters zeggen dat ze een beer of een vos worden! Op het oudercontact zal ik het jullie natuurlijk definitief kunnen zeggen!
Ook speelden we een leuk spel met eendjes. Sommigen zwommen naar links, andere naar rechts, alle mama eenden hadden ook kuikentjes en die hadden natuurlijk ook allemaal iets speciaals: eentje groot, andere kleinere, de vleugels waren anders, …Opruimen is eigenlijk wel nog leuk! Speelgoed dat anders nooit in het water mocht, mag nu plots wel! Oei de juf breekt haar eigen regels… Maar niet te min, gingen we ook een eigen zandkasteel maken, “eentje dat mee naar huis zal kunnen” zei ik tegen de kleuters. Dat vonden ze maar gek!! Maar het is toch gelukt!
Lekker veel lijm, onderdompelen in het zand en goed later drogen! 


Een leuke verassing deze week (en vorige week ook al) we kregen “post” van Néyah! Ze is al even op vakantie, maar stuurde al enkele foto’s naar ons door, natuurlijk deden wij dat ook! Vandaag kregen we een leuk filmpje! Ze mist ons natuurlijk al, maar wij haar ook! Wat een geluk dat je met de telefoon en computer al zoveel kunt doen! Op vakantie kunnen ze ons blog volgen en is Néyah toch een beetje meer betrokken bij het klasgebeuren en wij kunnen meegenieten van haar zonvakantie! 
Gelukkig komt ze volgende week nog enkele daagjes terug J
Ook nog FEEST vandaag! Alyssa vierde alvast haar verjaardag in de klas, in de grote vakantie zal ze vijf jaar worden! Hiep Hiep Hoera! Zelfs de juf kreeg een speciaal cadeautje J Dikke dankjewel!
Vorige week hadden we zelf bellenblaassop gemaakt, dat ging niet zo goed als verwacht. We konden wel kleine bellen blazen, maar geen grote bellen zoals we zagen op de vele foto’s… Niet getreurd, ik kocht een bus vol bellenblaassop in de winkel en we konden opnieuw lusjes gaan maken! En wat een bellen dat dat werden!! Superleuk!!
Jammer genoeg hadden ze niet genoeg geduld om leuk op de foto te gaan! 
J We hebben ons best gedaan. 
Vandaag werden echt de laatste “ECHTE” werkjes gedaan. We ruimen onze werkbakjes ook op. Volgende week gaan we echt nog genieten van elkaar en afscheid nemen van de klas, de juf, elkaar. Twee maanden vakantie is toch echt lang hoor om elkaar niet te zien! 


We tellen (jammer) genoeg af!

Groeten juf Renske

Geen opmerkingen:

Een reactie posten