donderdag 26 mei 2016

Themaloos weekjeNa een spetterend optreden tijdens het schoolfeest hadden we wel een rustig dagje verdiend… We hebben er gelukkig ook veel foto’s van gekregen. Wel speciaal hoor zo’n bende gekke kikkers. Ze hebben superhard hun best gedaan. Ook op het filmpje dat we kregen van de mama en papa van Néyah kunnen we onszelf goed zien! Bedankt hiervoor! Ook de mama van Rommert deelde foto’s en een filmpje! Wat hebben we vandaag veel gelachen. Deze foto’s en filmpjes zal ik met jullie ook delen op de blog van onze klas. 
Op de facebookpagina van onze school kunnen jullie ook foto’s vinden van alle klassen.
We doen ook eens gek en nemen enkele selfies :) Een toneelvoorstelling stond vandaag op de planning…
“Rimpelwals” was de titel van het stuk. Het ging over een kleinzoon en een opa. De opa zijn spullen werden door de kleinzoon ingepakt en ondertussen werden er herinneringen opgehaald. Van reizen naar de maan tot reizen naar de jungle, dansen met oma en niet willen (of kunnen) dansen
J, vuile sokken opruimen en dansende tanden en nog zoveel meer. We mochten ook in grote stoelen zitten in een echte theaterzaal! Wat was het leuk. Voordat de voorstelling begon konden we nog even ravotte op de speeltuin, Dries moest nog een keertje terugrijden naar school om de berenklas te gaan halen!
Vandaag gingen de kleuters turnen met juf Lotje. In de klas was juf Lena er om de kinderen op te vangen, aangezien ik er een dagje niet was. Samen met juf Lena speelden ze een spelletje waarbij de ruimtelijke begrippen goed werden geoefend (op, onder, in, naast, tussen, achter, …). Juf Lena zei me: “Wauw wat een flinke kindjes!”. Alweer keifier op die kikkertjes! Wat doen ze dat toch goed…!!! 


Veel op de planning vandaag… We hadden echt zin om te gaan bellenblazen… Maar ons sop was op… Samen zochten we een oplossing om zelf bellenblaassop te maken en we zochten ook verschillende vormen om dan bellen mee te maken. In de ochtend las ik de kleuters een verhaaltje voor, nadien gingen ze hier een impressie over schilderen. Ze moesten eerst verwoorden wat ze wilden tekenen of schilderen en dan echt aan de slag gaan. Prettig weekend!Geen opmerkingen:

Een reactie posten