zaterdag 14 mei 2016

HuisdierenVorige week was het een speciale week, twee dagen school waarvan ééntje dan nog werd gespendeerd aan de schoolreis! Plezier hadden we alleszins. 
Vandaag begonnen we aan ons “schoolfeestthema”. Onze praatkoffer was opnieuw goed gevuld en natuurlijk was het geen verrassing meer! De kleuters hadden dit thema zelf gekozen.
Hondenknuffels, handsbanden, leibanden, drinkkommen, kattenkrabpaal, speeltjes, … De poppenhoek werd onmiddellijk getransformeerd tot dierenhoek!

We knutselen natuurlijk allemaal erg graag, er werden hondjes en papegaaien gemaakt. Welke kleuren ze hadden, kozen de kleuters helemaal zelf. We kunnen ook kijken naar de vele veren die we kregen van Rommert! Hij heeft thuis ara’s, en die verliezen af en toe eens een veer(tje)! We gingen natuurlijk nog oefenen voor het schoolfeest ook. Dat kunnen ze bijna alleen, nog een paar aanwijzingen hebben de kleuters nodig, maar het lukt al geweldig goed!


Seppe kon zijn konijntjes niet meebrengen naar de klas, maar een zelfgemaakt filmpje konden we wel bekijken. Erg leuk allemaal. 

Filmpje van Seppe zijn konijntjes:

Turnen met juf Lotje was vandaag voor de kleuters leuk, maar niet het leukste van de dag… We hadden namelijk een diertje op bezoek! DAX, de hond van Rommert zijn oma, kwam een kijkje in de klas nemen! Hij kreeg ook een klein cadeautje! De piepende kip vond hij alvast erg leuk. 
Gisteren hadden we al eens nagedacht over wat we graag allemaal te weten willen komen over DAX. Is hij flink? Eet hij veel? Wat eet hij? Krijgt hij elk jaar een prikje bij de dierenarts? Waar slaapt dax? … en nog veel meer. Toen we DAX in de klas lieten hoorden we hem precies grommen. Maar dat was het helemaal niet! DAX is Buldog en door het platte neusje kunnen ze een beetje moeilijker ademhalen en dan lijkt het op een grom. Dax was superflink! Tot de volgende keer dan maar! 
Tess is nog niet zo lang geleden verhuisd, ze woont nu in de straat van onze school! En sinds dinsdag hebben ze een puppy in huis! Die kon natuurlijk ook niet ontbreken! Het pupje kwam flink mee op bezoek, maar de ogen van 15 kleuters was soms toch een beetje eng denk ik! Wat een schattig lief beestje! Ze viel zelfs na een poosje in slaap! Het piepend speelgoedje was nog geen succes, maar daar zullen de mama en papa van Tess niet om geven. 
Vandaag was het opnieuw een prachtige en zeer warme dag! We gingen afkoelen in de schaduw onder de bomen en smeerden ons twee keer goed in tegen die felle zonnestralen. Ook speelden we met water om ons toch een beetje af te koelen.


Vandaag gingen we allemaal samen naar het medisch onderzoek. Naar dokter Lies en verpleegster Tascha.
In een aangenaam zaaltje, met veel tafels en stoelen, konden we onze kleertjes uitdoen en op onze beurt wachten. Er was zelfs een TV, dus we konden een filmpje opzetten en het wachten kon beginnen. Gelukkig konden we en beetje speelgoed meenemen uit de klas.

Nog eens onze ogen en oren laten testen, meten hoe groot we zijn en wegen hoe zwaar we zijn. 
In de namiddag vierden we feest voor Jente! Ze werd al vijf jaar!! VOLGENDE WEEK  ZATERDAG 21 MEI = SCHOOLFEEST
De kikkers mogen dan tussen 12u30 en 13u afgezet worden in de klas. Samen zullen we ons omkleden en klaarmaken in alle rust. Neem afscheid, maar leg de kinderen zeker goed uit dat jullie zullen kijken naar het dansje en ze nadien in de klas terug komen halen. (na het volledige optreden, aangezien we op het einde nog eens komen zwaaien).
Bedankt alvast!!! 

Prettig (verlengd) weekend!
juf Renske en Cézar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten