vrijdag 9 oktober 2015

Naar het CIRCUS!!


We gingen deze ochtend terug aan de slag met het thema Circus! Er stond vandaag ook een toneeltje op de planning! We kregen op school bezoek van een prinses. Ze kwam onze hulp vragen! Zij leeft in Viesvuilland. Het is daar echt smerig! Er ligt overal afval op de grond. De mensen in dat land kunnen nog niet sorteren en het afval in de juiste vuilbakken doen! Gelukkig weten de meeste kleutertjes dit wel al goed! We leren dit in de klas ook! We gingen allemaal aan de slag om de prinses te helpen! Ze belde nadien haar papa, de Koning, op en hij vond dat we wel twee dikke duimen verdiend hadden! Bravo!!!

Vandaag stond er een grappig spelletje op het programma! We gingen met een draairad én met de konijnen van juf Elise een spel spelen. Enkele kleuters mochten draaien aan het rad, de juffen hadden er enkele acrobatenprenten aan gehangen! En jawel hoor! We mochten deze acrobaten nabootsen! We hebben erg goed ons best gedaan! Ook juf Elise en ik deden enkele houdingen na, tot groot jolijt van de kinderen!
Ook nog leuk nieuw vandaag: Neyah werd grote zus van AYLINA! Dikke proficiat voor de mama en papa!!!

Heel veel leeuwen vandaag in de klas! Er werden koppen van leeuwen geknutseld en natuurlijk werden er leeuwen nagebootst. Gelukkig weten we wel goed dat er in het circus geen leeuwen zullen zijn. We doen maar alsof!
We lazen ook nog een verhaaltje over Clown Tito die een tovenaar wou zijn Meester Jony en de kikkertjes hebben weer superleuk geturnd in de sporthal. We kunnen bijna allemaal onze eigen gordel aandoen! Flink hé! We mochten deze week ook de kippen op school eten en drinken geven! We gaven ze veel korrels en lekker water! Ze hebben sinds dit schooljaar een nieuw verblijf! En ze vinden het daar geweldig! Ze hebben veel ruimte! En wij vinden dat ook héél goed, want nu kunnen we met alle kindjes binnengaan, tof hoor.


Eindelijk… We hebben er naar afgeteld, elke dag werd er een huisje weggenomen en kwamen we telkens een stapje dichter bij de circustent. Vandaag werd het laatste huisje van het raam genomen… En de kleuters keken er echt naar uit!
WIJ GAAN NAAR HET CIRCUS. Een uitgebreid verslag kan je vinden op de blog dit weekend!

FILMPJES: 
De kinderen vonden het geweldig!! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten