vrijdag 16 oktober 2015

Herfst: bomen en bladeren


Vorige week ruimden we alle spullen van het circus op. Natuurlijk stond vandaag de praatkoffer dan weer klaar! Helemaal gevuld, zo zwaar dat de kleuters de koffer niet konden dragen. Ook voor Nellie en Cézar zat er iets in… Doordat het buiten ook kouder en kouder aan het worden is, krijgen Nellie en Cézar hun warme kleren aan! 
Voor de rest zaten er natuurlijk allemaal spullen in over het thema herfst: echte bladeren, eikels, kastanjes, prentenboeken, spelletjes, handpoppen van Slakkie de slak en Kruisje de spin. We voerden al een heus gesprek over de herfst, de weersveranderingen, hoe past de natuur zich aan!?!

Natuurlijk in de “Week van het Bos” gaan we zoals gewoonte op dinsdagnamiddag naar het bos! We gingen op zoek naar eikels, kastanjes, bladeren, stokken, … Ook konden we echt al zien de herfst zijn werk aan het doen is. Veel bomen zijn hun blaadjes aan het verliezen! Ook al die verschillende kleuren vallen enorm op in ons prachtige bos!
Met de meegebrachte spulletjes speelden we nog een spelletjes: wie heeft de meeste? Wie heeft er minder? Waar is de grootste kastanje?
We kregen ook een prachtig cadeau van Néyah! Zij trakteerde de kleutertjes op lekkere cakjes maar dat was het niet alleen! We kregen, omdat ze grote zus werd, nieuwe schilderschortjes, penselen, stempelstiften en scharen! Nogmaals superdikke merci!!


Een prachtig boek lazen we vandaag: “het grote bosorkest”. We hoorden verschillende vogels in het verhaal: de duif zegt “Roekoekoe”, de kraai zegt dan weer “Kraaa” en de koekoek roept zijn eigen naam: “Koekoek”. Nadien speelden we een spelletje waarbij de kleuters een bepaalde vogel mochten nabootsen. Op een bepaald signaal mochten de kleuters hun geluid nabootsen.
Daarna gingen we schilderen met takken! Die hadden we dinsdag meegebracht uit het bos. 


Vandaag hebben we even gekeken wie wat nog wist over de blaadjes, verschillende noten en gedane spelletjes.

We hebben ook nog een herfstspel gespeeld in de zaal. En natuurlijk ook nog een werkje: we rangschikten de bomen van klein naar groot!

Prettig weekend! Geen opmerkingen:

Een reactie posten