vrijdag 2 oktober 2015

Het Circus van de kikkerklas

Het circus!! 

Een nieuwe week mét een nieuw thema! Dan staat de praatkoffer alweer klaar! We deden de koffer open en deze zat weer goed gevuld. Rode neuzen, clownskleren, hoge hoed, ballonnen, stickers van het circus, prenten van het circus én spelletjes van het circus! Natuurlijk waren de ballonnen zeer gegeerd en zijn we eerst met de ballonnen in de zaal spelletjes gaan spelen. 
Net voordat we naar huis gingen maakten we onze eigen aftelkalender! We hingen een mooie prent van een circustent aan het raam en hingen er verschillende huisjes bij. Elke huisje staat voor één keertje slapen. Elke ochtend zullen we een huisje kunnen wegdoen.

Vandaag lazen we een verhaaltje van Tito de clown. Hij is dé enige maar echte clown van Circus Rondo! Hij kan jongleren zoals geen ander!! Maar tijdens het jongleren raakte hij zijn neus kwijt! Hij gingen naar de neuzenwinkel en probeerde verschillende andere neuzen uit: driehoek, vierkant, ruit, … allemaal andere vormen! Tito zocht zijn eigen neus overal, tot wanneer hij terug ging jongleren en zijn neus tussen de jongleerballen zat.
In de klas hebben we nu verschillende spelletjes van Tito, de kleuters kunnen deze zelf nemen en spelen! Stilletjes kunnen ze meer en meer zelf nemen en beslissen, samen overleggen en samen spelen! Het lukt ze al best!
Dinsdagmiddag gaan we ook graag naar het bos! En met zo'n mooi weer zeker! We hebben een heuse wandeling gemaakt! 
 De circustent van Rommert en Iano
SETH DE LEEUW !!!  

We hadden een "beetje" plaats nodig in de klas... Wat zal dat worden?! 


Een circusparade stond vandaag op de planning! We trokken allemaal een outfit aan! We hadden: clowns, gewichtheffers, ballerina’s, acrobaten én natuurlijk de Circusdirecteur! We lieten ons zien bij Ann van de bureau, zij vond onze kikkertjes geweldig! En natuurlijk… de kikkertjes hadden er zelf enorm veel plezier in! De circushoek in de klas is een groot succes en zeer populair bij alle kleutertjes!

                        Jente de ballerina                                   Jelle de clown

                          Rayan de clown                                      Vinny de leeuw

                             Safae de gewichtheffer                          Santino de Clown
                           Jore de circusdirecteur                             Iano de clown

                            Tess de ballerina                                  Seth de clown

                                 Neyah de Ballerina                           Savas de clown
 

POPCORN! Vandaag maakten we zelf popcorn! En nog wel op twee verschillende manieren! We gingen eerst naar de keuken van Peggy, want we hebben haar kookvuur nodig en een grote kookpot! We warmden de olie op en wanneer deze warm genoeg was mocht de mais erin. Even wachten en toen hoorden we: “plof, plof, plofplofplofplof”. We strooiden er nog een beetje suiker op en moesten toen goed roeren! Even laten afkoelen en dan konden we er al van smullen! Juf Joke van de berenklas had een magisch machientje meegebracht! Een echte popcornmachine! We hebben deze aangezet in onze kring, met een lepeltje mais erin… De kleuters keken me maar gek aan… maar toen we de popcornmachine aanging… Viel hun mond open van verbazing! Zoveel popcorn, uit zo’n klein ding! Maar het was wel zeer lekker! Ondertussen keken we naar een circusfilmpje!


Deze week hebben we extra geoefend op het sluiten van onze jas! Sommige kleuters konden het al goed, anderen hebben al veel geoefend! Doen jullie dit thuis ook? Dat zou wel fijn zijn, ons trucje is: de rits is de auto, het blokje onderaan de jas is ons huisje en het pinnetje dat je in de rits moet steken zijn wijzelf. We zeggen steeds het volgende:

“Staat onze auto thuis? Anders kunnen we niet instappen! Onze auto moet ook helemaal thuis staan (tegen het huisje)! Pas dan kunnen we instappen (pinnetje in de rits), en vertrekken (rits omhoog trekken).” J 
Deze namiddag gingen we buiten in het zonnetje ook een spelletje spelen. Enkele kindjes mochten circusdirecteur zijn! En de directeurs mochten de andere kleuters opdrachten geven. Soms waren ze leeuwen en moesten ze brullen, waren ze olifanten moesten ze grote stappen nemen!
Er was ook een grote verassing voor ons! We kregen op de speelplaats vier nieuwe speeltuigen! Ze zijn bestendig tegen het Belgische weer en de kleuters waren er onmiddellijk verliefd op! 


De meisjes mochten kiezen... ook een snorretje of toch liever terug een rode neus... Maar nee hoor! Allemaal een snorretje!! 


Prettig weekend!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten