zaterdag 31 oktober 2015

De herfstdieren


Deze week zijn we gestart met de praatkoffer. “Hmm… we leren toch nog steeds over de herfst” zei Rommert… “Ja, toch juf?” zei Jente. We deden de koffer open en zagen er allemaal bosdiertjes inzitten. “Dat zijn wel geen echte dieren, want dat mag niet hé juf?!” zei Rayan dan weer.. Deze week stond in teken van de verschillende dieren in het bos. Zowel groot als klein!
Daarna speelden we een poppenspelletje: Eekhoorn was nootjes aan het verzamelen, want Meneer de Uil had een koude winter voorspeld. Egel zag dit en wou ook veel nootje hebben! We gingen kijken wie er nu de meeste of minste nootjes had, wie zijn doosje vol was… In de namiddag gingen we dan ook nog op spinnenjacht!


Vanmorgen keken we naar enkele korte fragmenten van de UIL. We zagen verschillende uilen: de sneeuwuil, bosuil, Oehoe, … Ze zien er allemaal een beetje anders uit, maar eigenlijk ook hetzelfde… Ze vliegen heel mooi, hebben grote vleugels en prachtige ogen! We gingen zelf ook ons eigen uiltje maken.


TikTak stond opnieuw op de planning vandaag. De kinderen kijken er steeds erg naar uit! En hun reacties zijn dan echt geld waard! Waren jullie vandaag maar allemaal een vlieg!! J
Vandaag had Tess ook een leuke vondst… Ze vond ’s morgens een ECHTE slak! We hebben hem in de klas een tijdelijk verblijf gegeven, maar gaan de slak natuurlijk vrijdag weer vrij laten!! Een diertje moet buiten in de natuur zijn, maar even logeren kon geen kwaad…  “Kronkelidong”… de schrijfdans heeft een gekke naam deze keer. Het “leert” de kleuters hun polsen, handen, vingers, armen, … soepeler te gebruiken. Deze keer deden we het nog zelf, morgen doen we het met materiaal en misschien zelfs al op papier! Die lussen zullen we toch nog enkele keren speels oefenen. 


Vandaag was het eigenlijk een opruimdagje, de kleuters mochten ook zelf aangeven wat ze zeker nog eens wilden doen, welke spelletjes, welk specifiek materiaal (schrijven met takken in het zand, met plasticine stekels maken, boetseren met klei, spinnen gaan zoeken,…). We hebben veel geleerd in het thema ‘herfst’. Ik hoop dat jullie dit thuis ook gemerkt hebben! J Want in de klas staan sommige mondjes echt niet stil!! JPrettige vakantie allemaal! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten