vrijdag 23 oktober 2015

Kabouters en paddenstoelen


Vorige week maakten we het eerste deeltje van ons eigen bos! Vandaag gingen we er een stukje bijmaken, maar natuurlijk doen we dat niet zomaar! We bekijken verschillende soorten paddenstoelen. De ene is platter, rood en heeft witte stippen! Dat is de VLIEGENZWAM! En dan daar… die hangt vast aan de stam van de boom… dat is het ELFENBANKJE! En als laatste zien we nog precies een sandwiche in het gras… dat is EEKHOORNTJESBROOD. Deze drie paddenstoelen zijn erg opvallend voor de kleuters! We gingen natuurlijk nadat we deze beleving hadden zelf aan de slag om onze eigen paddenstoel te maken. 

VLIEGENZWAM 

EEKHOORNTJESBROOD


ELFENBANKJES


De juf had vandaag weer een probleem.. de deur was op slot en in die grote tas vond ik mijn sleutels niet direct. Ik schudde met de tas en gelukkig konden we de sleutels wel horen! De kleuters gaan me gelukkig helpen om een opvallende sleutelhanger te maken! Daarvoor gaan we eerst kijken hoe we goed en correct knippen! We kleefden oogjes op de schaar en tekenden een neusje en mond op onze duim! We moesten dit gekke mannetje altijd blijven zien als we aan het knippen zijn (duim omhoog). En wauw! Sommige kleuters probeerden papier, dan karton en als laatste gingen we aan de slag met schuimrubber. 


We gingen eens voelen aan de vele bomen… Wat is de stam RUW! En hard! En je kunt er zelfs kleine kriebeldiertjes op vinden! We gingen natuurlijk aan de verschillende grote bomen voelen in de tuin. De grootste boom had de meeste vlekken en “schubben” volgens Rommert. Seppe vond dan weer dat de boom precies pijntjes had en Jente en Jelle zeiden dan weer: “Sssssttt! Hier is een vogelnest!”. En dan net na de turnles van meester Jony, dat was daar ook alweer supertof! 


Dinsdag hebben we geknipt, vandaag gaan we de sleutelhanger samenstellen! Ik vond ze allemaal PRACHTIG! Nu zal ik mijn sleutels vast en zeker snel vinden, met zo’n opvallende sleutelhanger. We speelden ook nog verschillende telspelletjes in de kring en natuurlijk zongen we nog een liedje dat iedereen kent: “op een grote paddenstoel”. 


Vandaag leerden we nog een liedje over een spinnetje! Terwijl we het liedje zingen, en leren, tekende de juf een stukje spinnenweb. Pas toen het spinnenweb klaar was, zongen we een andere stukje! Probeer het thuis maar een keertje uit J
Vandaag deden we ook nog een keertje schrijfdans, je weet wel…  die prachtige kriebelkrabbels! JKruisje de kruisspin!

Prettig weekend! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten