zaterdag 5 september 2015

De eerste week in de kikkerklas!


Dag mama’s en papa’s, welkom in de kikkerklas. Vandaag gingen we al samen op ontdekkingstocht in onze klas en op school. We deden een heuse fotozoektocht! Vandaag leerden we al een beetje “kiezen”. In de vorige klasjes, bij juf Hilde en bij juf Isabel konden ze kiezen doordat er een stoeltje vrij was of een snoer dat ze moesten aandoen… In onze klas moeten we op voorhand kiezen aan de kast en dan naar het hoekje gaan. De verleiding om dan naar een ander hoekje “te vlinderen” is dan erg groot! We moeten dus goed leren om te kiezen en ons symbooltje aan de juiste hoek te hangen. JEen halve dag school vandaag. We zijn vandaag begonnen met de taakjes in de klas, er mogen kindjes de stoelen mooi zetten, het licht aandoen, de boekentassen netjes zetten, de deur sluiten, … Elk kindje krijgt een “taakje”.  Doorheen de week komen er elke dag taakjes bij, want alles onmiddellijk aanbieden is veel te veel. We schilderden, bestempelden, … onze eigen werktas. De kleuters mochten zelf kiezen hoe ze hun tas versierden.

In het begin en op het einde van het jaar laten we de kinderen allemaal een “mannetje” tekenen. In de eerste kleuterklas blijft dat meestal bij een paar krabbels tot een hoofdje en benen. In de tweede kleuterklas komt daar al een hele evolutie in. Plots ook vingers en tenen, wenkbrauwen en oren, … De kinderen komen tot meer details. 
Normaal gezien gingen we vandaag voor de eerste keer turnen in de sporthal. Jammer genoeg is juf Lotje ziek! Dus turnden we zelf op school. We speelden een spelletje op muziek. Wanneer de muziek stopte, moesten de kleuters een prent nabootsen.Ook vandaag gingen we opnieuw kiezen in de hoekjes. Niet altijd gemakkelijk als een hoekje al “vol” is.
Gelukkig zijn er hoekjes genoeg en kunnen de kleuters nadien toch in hun favoriete hoekje spelen.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten