zaterdag 26 september 2015

Allemaal voertuigen in het verkeer!


Dag mama’s en papa’s, hier zijn we weer! We hebben er weer een geweldige week op zitten! En wat hebben we weer veel gedaan!
Vandaag schilderden we onze eigen auto, bus, vrachtwagen, trein, auto met aanhangwagen, … Het waren één voor één unieke voertuigen! In de speelzaal gingen we ook nog een keertje bewegen: we speelden ‘Tikkertje Hoogte’. Ook speelden we leuk verder in de verschillende hoekjes. Sinds deze week is ook (eindelijk) de winkel geopend. De kleuters die spelen in de poppenhoek kunnen nu in de winkel groenten en fruit gaan kopen om op te eten!  Na de laatste speeltijd gingen we even voor politieagent spelen. We maakten vandaag het eerste stukje van onze eigen parkeerschijf! Maar nu gingen we natuurlijk eens kijken naar de parkeerschrijven van alle juffen! De juffen die het niet goed hadden gedaan kregen van ons een BOETE! 


Vanmorgen kwamen de kleuters naar me en ze vroegen me: “juf gaan we vandaag kijken of de juffen hebben geluisterd?”. Met andere woorden: hebben de juffen vandaag wél hun parkeerschijf (juist) gezet? Natuurlijk moesten we dat gaan controleren hé! J
Ook gingen we terug een quiz spelen in de klas van juf Els aan het GROTE computerscherm.
Maar dat was niet het hoogtepunt van de dag!! Ik had beloofd om TikTak te spelen vandaag… En wat hebben ze gekeken! Ze waren verwonderd… En daar doen we het natuurlijk voor!!! De kleuters zeiden bij de afloop: “oooh wij willen dat nog eens zien”. Dit zal normaal gezien bij elk thema opnieuw aan bod komen!.
Ook gingen we eens kijken naar de auto van juf Elise, dat is niet zomaar een gewone auto hoor! "Dat is een cabrio!" riep Seppe luid. "Zijn dak  kan eraf"!
We maakten ook nog parkeerschijven. Jammer genoeg mogen deze de officiële parkeerschijven niet vervangen!  Charle kwam ons even helpen in de klas. Hij mocht/kon niet mee gaan zwemmen en wou toch nog eens terugkomen naar de Kikkerklas!


TIKTAK!! 

-> Puzzeltjes, rijdende auto, sorteren op kleur, schilderen, knippen, grote toren bouwen, ... 


Wat een regen vandaag! Het was deze ochtend zelfs nog donker! Het is duidelijk… de herfst is in het land! We hebben ons onthaal vanmorgen zelfs eventjes in het donker gedaan… Het was een ideaal moment om het belang van het fluohesje nog eens extra in de verf te zetten.
We werkten ook ons stoplicht verder af. We hadden vorige week gescheurd en gekleefd, deze week maakten we er dan maar een omhulsel voor.
Vandaag kregen we ook even bezoek in de klas… Juf Lotje kwam eens piepen! Ze voelt zich nog niet zo lekker, maar ze kon de kindjes niet langer missen! Wat waren we blij dat we juf Lotje nog een keertje zagen! We wensen haar veel beterschap!

De oma en tante kwamen vandaag poppenkast spelen. Misschien kennen jullie hen nog van vorig jaar?! Oma en tante komen enkele keren per schooljaar bij ons op school poppenkast spelen voor alle keutertjes! Dit vinden ze geweldig! En ze beginnen al spontaan de liedjes te zingen om de poppenkast te laten starten! 
Vandaag werd het thema verkeer afgesloten. We ruimden samen alle spullen van het thema op. Het was superleuk om zoveel gekke, nieuwe, grote, mooie, .. auto’s en andere materialen in de klas te hebben! Nu gaan deze terug mee naar huis. Vandaag deden we ook nog een keertje schrijfdans. Vorige week deden we de schrijfdans van de vulkaan in de zaal, vandaag deden we deze een keertje op papier! Maar natuurlijk niet zomaar... We mochten met scheerschuim en verf "schrijfdansen" op onze tafel. Nadien legde de juf er een papiertje op en hadden we een AFDRUK genomen! Hééééééél vuile boel, maar ooooh zo leuk!! kijk maar mee :-) 


                                                                                   Rayan was superfier op zijn 
                                                                                   gemaakte puzzel!

Prettig weekend!
En tot zondag op de boscross! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten