vrijdag 11 september 2015

We leren de klas en juf nog beter kennen.

Er is alweer een weekje school voorbij. Graag blikken we even terug op onze kikkerweek.
Op maandag konden alle kleutertjes al zelf hun boekentasje legen in de klas. Koekjes bij de koekjes, fruit bij het fruit. Zelf een extra drankje bij de boterhamdozen waren ze niet vergeten. Ik was een hele fiere juf! Sommige kikkertjes zeiden zelfs: “oei, mijn mama en papa zijn mijn symbooltje vergeten kleven!”. 
J Maar gelukkig konden ze het zelf nadien toch herkennen. 

Gisteren waren we begonnen met het schilderen van een doosje… Maar dat doosje werd zo omgetoverd tot een heuse boekentas! De kleuters mochten zelf hun kleurtje en versieringen kiezen en nadien werd er nog een handvat aan vastgemaakt.
We gingen ook bewegen in de zaal: bewegen met linten op muziek. Dat was een groot succes. Ook nadien deden we nog ademhalingsspelletjes.
Vandaag speelden we ook nog een spelletje: we hadden een supergroot computerscherm nodig en de tablet van de juf. We speelden een QUIZ over de klas.
Ook gingen we in de namiddag nog naar het bos!Op woensdag was het natuurlijk maar een halve dag school. En we zagen iemand nieuw! Juf Lotje zal een poosje afwezig zijn wegens ziekte. Maar ondertussen kunnen de kleutertjes gaan turnen bij meester Jony. Maar de kleuters hebben samen een filmpje gemaakt dat we naar juf Lotje hebben gestuurd. We zullen haar missen en wensen haar veel beterschap!

Alweer turnen vandaag! Maar deze keer hadden we de bus nodig. Dries bracht ons met de bus naar de sporthal waar we voor de eerste keer onze eigen schoenen uit moesten doen en onze turnpantoffels aan! Gelukkig hadden we allemaal ook gemakkelijke schoenen aan, dus waren we supersnel klaar! Top! De kleuters waren een beetje onder de indruk, maar hadden er erg veel zin in! 
We werkten ook nog onze boekentas af, we mochten de voorkant helemaal vol kleven met ons eigen symbooltje! 


Vandaag staat er schrijfdans op de planning. We luisterden eerst heel goed naar de muziek en probeerden zelf te bewegen op de muziek… Het was de schrijfdans van de VULKAAN!! 
We leerden ook nog een versje deze week! 


Allemaal samen aan de slag! Dit was super leuk!!! Gelukkig was het maar een klein werkje ;)


Prettig weekend allemaal! 
Tot volgende week, dan leren en werken we rond het thema "Verkeer".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten