vrijdag 18 september 2015

Strapdag!


Deze week zijn we een nieuw thema gestart. Dan stond natuurlijk de praatkoffer klaar! Helemaal gevuld met verschillende soorten voertuigen, verhaaltjes, spelletjes, echte trappers, reflectoren, fietsbellen en –toeters, …
We hebben verschillende voertuigen bekeken en hebben ook natuurlijk een leuk werkje gemaakt. Vandaag vierden we ook feest voor Safae! Nogmaals een gelukkige verjaardag! 
Opnieuw feest vandaag, deze keer niet voor een kikkertje, maar wel voor de kikkerjuf! Samen maakten we appelauto’s met druiven als wielen en mochten de kleuters een eigen stoplicht maken door drie smarties op een cakeje te kleven. Rood, oranje en groen! Nadien gingen we het natuurlijk gezellig samen opeten! 
In de namiddag kregen de kleuters nog een cupcake van Safae! 
We gingen ook eens kijken buiten de school. Welke borden staan er, kunnen we ze zelf een correcte betekenis geven? Ook gingen we de trein eens bekijken. 

 
Turnen! Turnen! Turnen! De kleuters doen dit erg graag! Ook met meester Jony is het altijd superleuk! Vandaag mochten de kleuters oefeningen doen met de hoepels, het werden plassen, tunnels, … En nog zoveel meer!
In de klas lazen we een verhaaltje van Octopus. Hij toont ons met leuke en speelse verhaaltjes hoe we ons het veiligste bewegen in het verkeer! Niet lopen op straat, stappen op de stoep, oversteken op het zebrapad, … Heel leuk! Ook luisterden we naar de liedjes van Strapdag en Octopus! 

Normaal gezien kregen we vandaag bezoek van Agent Peter. Maar hij had het waarschijnlijk te druk met zijn werk, we stellen het bezoekje uit. J Natuurlijk gingen we in de klas zelf aan de slag. De kleuters kregen allerlei prentjes van auto’s, Jules zat aan het stuur. Maar de auto’s reden ofwel naar links ofwel naar rechts. Deze begrippen zijn nog een beetje te abstract voor de kinderen, maar we keken wel naar de richting waarin de auto reed en het vliegtuig vloog.


Strapdag!! We hebben er zin in! Fietsen, steppen, verkeersborden bekijken, parkeerboetes uitschrijven… Jaja! Wij zijn goed bezig! Opvallend zijn in het verkeer is heel belangrijk. Vandaag deden we dit een beetje ludiek, maar op andere dagen is het natuurlijk even belangrijk! Daarom wil ik jullie graag vragen om jullie kleutertjes terug een fluohesje aan te doen om naar school te komen. Het is ‘s morgens soms al een beetje donker en zo vallen we extra hard op! De strapdag was een TOPdagje!
Wij vonden het superleuk!!

Prettig weekend allemaal!!! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten