vrijdag 5 juni 2015

Afronden van het thema: De boerderij


We begonnen aan onze laatste week rond het thema “de boerderij”. Jammer genoeg liet het mooie weer op zich wachten! Vandaag bespraken we kort ons boerderijbezoek en herhaalden de dieren die bij elkaar passen: veulen – hengst – merrie. We hebben ook geschilderd: we kozen tussen een boer en een boerin. Het was niet moeilijk: een meneertje of mevrouwtje schilderen! Alle boeren en boerinnen zagen er allemaal anders uit! Heel leuk om te zien hoe de kinderen al een heel schooljaar evolueren in hun schilderkunsten. We hebben ook geschilderd met stro! Dat ging helemaal anders als schilderen met een penseel. In de namiddag hebben we dan ook nog schrijfdans gedaan!

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dinsdagochtend gingen we even verhuizen! Drie van onze ramen moesten vervangen worden. We gingen eerst even spelen in de speelzaal. Daar konden we spelen met blokken en auto’s van juf Hilde, spelen met het smurfenkasteel en puzzelen, … Ondertussen mochten de kleuters allemaal bij mij komen om een spelletje te spelen. In de namiddag konden we dan weer gewoon in onze eigen klas spelen. Schrijfdans stond ook op het programma!
Natuurlijk werd er weer veel op de tractors gereden! Dat was tijdens dit thema een groot succes! Bedankt om deze mee te brengen naar school!!

 
 
 
 
 
 
 
 
Op woensdag hielden we het een beetje rustig in de klas. We speelden spelletjes, maakten taarten van mais voor de kippen, speelden in de boerderijhoek met de dieren, …
We volgden ook nog een stappenplan om een tractor te maken. Dit lukt al erg goed bij de kleuters!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stilletjes aan zijn we echte kenners geworden! We weten al veel over de dieren, hun kenmerken, hun eetgewoonten, … We gingen vandaag ook zelf aan het proeven. Tijdens het boerderijbezoek konden we allemaal proeven van geitenmelk! Nu gaan we andere producten proeven. Dit deden we naar aanleiding van een verhaaltje over een boer. Hij moet elke dag zelf zijn koeien melken! Nadien werd er kaas, yoghurt, smeerkaas, … van gemaakt.
Loucan mocht de juf even helpen door met een bordje rond te gaan waarop kleine stukjes toast lagen met een beetje smeerkaas op.

 
 
 
 Spelen met water!
Juf Hilde en de muisjes hadden veel plezier! Wij genoten mee :)

Tobe mocht juf Hilde dan weer even helpen door met zijn  tractor water te gaan geven aan de plantjes!
 
Mooi weer in aankomst! Dan kunnen we vast en zeker een keertje spelen in de zandbak, spelen met water en nog veel meer! We moeten ons dan natuurlijk ook goed beschermen tegen de zon! We dragen een zonnehoedje of pet en smeren ons natuurlijk goed in met zonnecrème! Wanneer er zo’n warmte wordt afgeroepen mag je je kleutertje steeds een extra flesje water meegeven! Door het mooie weer konden we in de voormiddag even spelen in de zandbak, toen de zon er nog niet scheen. Ook mochten we even spelen met water! In de namiddag zijn we in de klas gebleven, waar het lekker fris was en tijdens de speeltijden gingen we heerlijk spelen onder de bomen, in de schaduw!
 
 
 
 

 
Prettig weekend!
juf Renske en Cézar


Geen opmerkingen:

Een reactie posten