vrijdag 19 juni 2015

Talenten in de maak!


Onze tweede week ging in, we hadden nog vele talenten die we moesten ontdekken! Deze ochtend zaten er CD’s, liedjes, muzieknoten, … in de praatkoffer! We hebben de hele dag gezongen en gedanst! Ook moesten we goed samenwerken om een leuk groepswerk te maken! En dat konden we al goed. Onze talenten kwamen vandaag luidkeels aan bod. We moesten niet enkel samenwerken tijdens een groepswerkje, we gingen ook samen een plan lezen. De kleuters keken samen naar het plan en gingen samen naar "de schat".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Elke ochtend vroeg ik aan de kinderen welk talent het zou worden. Elke keer zei er wel een kleuter: “fietsen”! Er was maar één probleem… Een fiets zou niet in onze praatkoffer passen! Maar Nellie en Cézar hadden het slim opgelost. Ze hadden een fiets en een step getekend! Ook zaten er blokken en clics in!
We hebben de hele dag samen gebouwd, stappenplannen gevolgd en natuurlijk gefietst! Sommigen op een driewieler, sommigen op een step en sommigen op een tweewieler (zonder zijwielen!). Amy werd vandaag ook 5 jaar! Ze trakteerde met heerlijke cakejes! Mmmmm! We kregen ook twee prentenboeken cadeau, hartelijk bedankt!!Schrijven en scheuren, dat waren de talenten van vandaag! Maar hé waar is Cézar nu naartoe?! Cézar zat in de praatkoffer samen met een fototoestel! Nellie vertelde ons dat Cézar graag eens op de foto zou gaan met de kikkertjes! En dat hebben we dan natuurlijk ook gedaan!
Donderdag stond er een bezoekje aan de boerderij op het programma. We reden direct na het belsignaal door met de bus. Oma Linda en opa Etienne stonden ons al op te wachten. We keken eens goed rond op de boerderij en natuurlijk roken we al veel geuren die we anders niet vaak ruiken: hooi, stro, koeien, mest, …
We gingen eerst eens naar de tractors kijken en natuurlijk mochten we er allemaal een keertje inzitten. Daarna konden we de kalfjes en de koeien eten gaan geven. Wat een verschil! Die kalfjes nog zo klein en schattig, maar die grote koeien (die nog maar één jaartje oud waren) waren al erg groot! Ook gingen we een keertje op de weide zelf spelen.
We werden ook getrakteerd op een ijsje en een drankje! Superhard bedankt!!! We vonden het geweldig leuk!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Klimmen, klauteren, springen, kruipen, lopen, sluipen, werpen, rollen, … Vandaag was bewegen ons talent! We gingen zowel binnen als buiten sporten. Eerst samen met juf Lotje tijdens onze turnles en nadien ook nog eens met de juf! De kleuters zullen goed slapen vannacht! We hebben niet allemaal dezelfde talenten, maar we hebben er wél allemaal veel!
In de vakantie zal Indra verjaren, ze trakteerde vandaag alvast op een lekker ijsje!
  
 
 Twee dikke vrienden!
Wat een pret hadden ze!!!
 
Prettig weekend!
juf Renske en Cézar


Geen opmerkingen:

Een reactie posten