zaterdag 30 mei 2015

Naar de boerderij!


Na een dagje extra rust begonnen we weer aan een nieuwe week. We hadden een leuk gesprek over de verschillende dieren op de boerderij, hun hok, hun eten, hun geluid! De kinderen weten al erg veel! Na het lezen van een verhaaltje over een varkentje, knutselden we er zelf eentje. De kinderen waren vandaag ook veel stiller in de klas… Ze hielden rekening met hun juf! Ik had bijna geen stem meer en de kleuters hebben me prima geholpen: de juf moest eens niet zingen om op te ruimen, dat deden de kapoenen zeer goed zelf! J

 
 
 
 
 
 
 

Op woensdag was het een proefjes dag: we namen wat water en mengden er wat verf in… Zo kregen we “melk”.
We gingen meten en werken rond ‘conservatie’. Op de tafel stonden twee dezelfde flesjes. De eerste werd helemaal vol gevuld. “Als ik dit flesje nu uitgiet in het andere flesje dat even groot is, gaat het flesje dan ook vol zijn of gaat er misschien te weinig of te veel water zijn?”. De meningen waren erg verdeeld! Maar na een paar keer te oefenen kregen de kinderen het goed onder de knie! Niet simpel, maar wel erg leuk! J

 


Probleem! We zagen dat onze blokken toch wel al wat vuil aan het worden zijn van al het bouwen en spelen.  “Weet je wat” zei ik tegen de kinderen… “Laat ons deze blokken wassen!” Senne ging de zeep halen, maar zag toen dat de zeep op was… Spontaan kwam Sam met het idee: “Dan moeten we zeep maken hé juf!” Alsof het dat de normaalste zaak van de wereld was! Toen ik aan de kinderen vroeg hoe dat moest, zei Tobe onmiddellijk: “Zeg juf, kunnen we geen recept zoeken?! Dat hebben we toch nog al eens moeten doen!” En voila, we gingen aan de slag! Natuurlijk was het een beetje opgezet spel, maar we hebben zelf vloeibare zeep gemaakt! Superleuk! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 

Vandaag zijn we naar de boerderij geweest! We keken naar de koeien en schapen, geitjes en kippen. We mochten ook allemaal eens paardrijden! Tof Tof! De foto’s zullen dit weekend op de blog te bezichtigen zijn!
Via deze weg wil ik Jonas ook nogmaals bedanken. Hij nam  voor ons de tijd om ons zoveel bij te leren! Hij kreeg natuurlijk van de kleuters een “dankjewel-cadeau”.


 
 

 De hoefsmid was er ook!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Senne de fotograaf! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onze eigen boerderij!
 
Prettig weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten