zaterdag 23 mei 2015

De boerderij!


Deze ochtend stond natuurlijk de praatkoffer opnieuw klaar! Helemaal gevuld met spullen van de … BOERDERIJ!
Joepie! We zagen eendjes, koeien, varkens, paarden, …. En nog andere dieren van de boerderij! We vierden ook feest! Nina was vorige week jarig en trakteerde in de klas! Hiep Hiep Hoera!! In de namiddag mochten we, samen met de beren, met de bus naar het toneel. Clown / circusdirecteur Joki Doki verbaasde zelfs de juffen! Eleanore en Senne hadden zelfs even een rolletje in het toneeltje! Joki Doki, je was geweldig!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 juf Joke had er zin in!
 
   
 
 
 
Eleanore helemaal verwonderd! 
 
 
 
 
Ze kreeg zelfs een duif op haar arm!
 
 
 


Op dinsdag gingen we naar verpleegster Tacha en dokter Lies. We moesten alweer met de bus! Ze waren allemaal superflink en deden bij de verpleegster en de dokter allemaal hun best!
We waren ook sneller klaar dan verwachten en konden in de namiddag nog even in de klas spelen! We werkten ook al verder aan onze eigen “mini-boerderij”.

 


Deze ochtend maakten de kleuters allemaal een koe! Ze moesten de verschillende onderdelen uitknippen. Gelukkig zijn we al een heel jaar goed aan het oefenen en begint het stilletjes aan erg goed te lukken! Sommige kleutertjes hadden nog een beetje hulp nodig.


Spelen, spelen, spelen… Rijden op de tractor! Tobe, Senne en Yent brachten al een “echte” tractor mee waarmee de kleuters zelf kunnen rijden. Loucan en Lucas brachten ook tractors mee om mee te spelen aan tafel. Emma en Senne brachten dan weer diertjes mee van de boerderij waarmee we in de poppenhoek / boerderijhoek kunnen spelen. Lenny had erg veel eendje mee! Die gaan wel kunnen vangen met een hengel! We hebben dus onze handen goed vol! We speelden ook in de ontdekbak, deze is helemaal gevuld met mais. De kleuters kunnen potjes vullen, leegmaken, overgieten, meten waar het meeste in kan, door een buis laten rollen, … En nog zoveel meer!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 “Een papa paard…. Mmm dat is dan de… HENGST!” Jawel hoor! We kunnen al heel wat dieren onderscheiden. Merrie en veulen, stier, kalf, ram, lam, hen, haan, kuiken, beer, zeug, big, .. en nog zoveel meer! We leren héél wat! Dringend tijd om onze kennis eens te gaan uittesten op ECHTE dieren!
Volgende week vrijdag gaan we dan ook naar een boerderij / manege. We gaan daar verschillende dieren zien en ruiken! We gaan ze eten mogen geven, maar niet zomaar! We moeten goed kijken en luisteren naar wat een varken mag eten of wat een paard zeker NIET mag eten!

 
 Drie dikke vrienden!

  
 
 
 
Boer Yent en Boer Loucan!
 
 
 
 
 
 
"Kijk juf: zonder handen!"  

 
 

 
Prettig weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten