vrijdag 9 januari 2015

De Gruffalo!


Dag mama’s en papa’s, we zijn na de vakantie opnieuw met volle moed gestart! De praatkoffer stond klaar! Oei de Gruffalo… Wie of wat is dat nu? De juf las het verhaaltje voor! De kleine muis maakte de dieren van het bos iets wijs: hij vertelde over een Gruffalo! De kinderen vonden het GE-WEL-DIG! Sommige kleuters konden al starten aan hun masker! We hebben er wel wat werk aan hoor! Kleuren zoals de Gruffalo eruit ziet en nadien helemaal het masker uitprikken!


Op dinsdag gingen we naar de verfilming van het boek kijken. Nadien kregen we bezoek in de klas. Lucas zijn oma kwam trakteren! Lucas is gisteren grote broer geworden! Sophie is geboren! Zijn oma bracht beschuiten met muisjes. Ook speelden we verstoppertje (zoals de dieren in het verhaal zich gingen verstoppen voor de Gruffalo)Het verhaaltje zelf naspelen, dat deden we op woensdag. Zelf speelden we de verschillende dieren na en zo konden we zien wie goed naar het verhaal had geluisterd, want muis kwam de dieren in een bepaalde volgorde tegen! Ook werkten we onze maskers nog af!


Vandaag maakten we allemaal samen een plattegrond. We hadden dit al eens gemaakt van de klas zelf: “waar zijn alle hoekjes?” Vandaag deden we dit van de kleuterschool. We begonnen te tekenen aan de bruine poort, de refter, de bureau van de directeur, de kleuterklasjes, de speelplaats, … Zo konden we ons eigen klasje aanduiden op ons plattegrond. Dit deden we niet zomaar: we willen graag een keertje dat de Gruffalo ons komt bezoeken…


 
 

Deze ochtend kwamen we in de klas en wat zagen we…. Allemaal de auto’s en blokken lagen op de grond! En grote voetsporen op de grond … Van wie zouden die zijn??? De juf heeft zo’n grote voeten niet! OOOhhh het was de Gruffalo! Hij heeft vast en zeker onze plattegrond gevonden!!
Ook deden we nog een leuke schrijfdans van de boom! (met scheerschuim!)
 Wat een rommel maakte de Gruffalo! 
 onze plattegrond! 
 
 
 Zien jullie de boom? 
 
 
Prettig weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten