zaterdag 31 januari 2015

Carna-Carnaval


Dag mama’s en papa’s, de praatkoffer stond weer goed gevuld klaar! Wat waren de kleuters weer erg enthousiast! De praatkoffer zat vol met hoedjes en maskers: een cowboyhoed, piratenhoed, prinsessenmasker, het masker van Mega Mindy, een cape van Zorro, de vlechten van Pippi Langkous, … en nog zoveel meer! “We leren over Carnaval” riep Senne! “Joepie” zei Lenny, “Aaarghh” zei Piraat Lucas. We maakten samen een aftelkalender. We kleefden voor elke dag, tot aan de stoet, een vierkantje. We kleefden ook al enkele kaartjes zoals: turnen, verjaardag vieren, stoet, piratenfeest, …  In de speelzaal werden we allemaal muzikanten! We speelden het spelletje 1-2-3 PIANO!
  
Op dinsdag gingen we een dagje “logeren” in de konijnenklas! We kregen een nieuwe verwarming en daardoor konden we niet in onze klas blijven. We verhuisden wat spullen en speelden erg flink in de klas van juf Aline. We schilderden daar een zelfgekozen masker en volgden een stappenplan. We leerden ook de begrippen “vol, leeg en halfvol” en koppelden daar ook de begrippen “veel en weinig” aan. Dit deden we natuurlijk met CONFETTI!! J Vandaag leerden we enkele begrippen hakken en plakken. Zoals bijvoorbeeld: mu-zi-kant, pi-raat, di-rec-teur, in-di-aan, … Ook verkleedde we ons als verschillende carnavalsfiguren. Carnaval is gewoon een excuus om je eens zot te verkleden en gekke kunstjes te doen, wel mama’s en papa’s dat deden we vandaag ook. We combineerden verschillende hoedjes met verschillende brillen en maskers! We hebben wat afgelachen hoor J 

 


 

  
 
Door omstandigheden kon vandaag ons turnmomentje niet doorgaan, maar dat werd goedgemaakt door een bezoekje van Sophie, het zusje van Lucas. Lucas zijn mama kwam haar even voorstellen in de klas, de juf mocht Sophie zelfs vasthouden! Dat vond de juf erg fijn J En de kleuters ook!
Ook experimenteerden we vandaag ook nog met sterke lijm en confetti. Het hoeft niet altijd een denkwerkje te zijn! Spelen met lijm en confetti… de kleuters waren even zoet mee!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Op vrijdag is het TIKTAK! Joepie J Dat was weer eventjes geleden, maar de kleuters keken er weer erg naar uit. Elke dag zeiden ze… nog zoveel keer slapen en het is TIKTAK!
Ook deden we nog een moeilijk werkje: de piraten op ons blad moesten allemaal 5 spulletjes krijgen. Ze kregen elk een schatkaart, een schatkist, een papegaai, een schip en een zwaard. En natuurlijk leerden we deze week een leuk liedje! Jullie krijgen het mee naar huis.

 

 

 
Prettig weekend allemaal!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten