vrijdag 23 januari 2015

Daaaaag Gruffalo, tot een volgende keer!


Vandaag waren we weer bijna helemaal compleet! Bijna iedereen genezen, hopelijk blijft dat ook zo! We hebben we nog een beetje gewerkt, maar ook veel gespeeld! Juf Elise speelde met de kleuters een leuk gezelschapspelletje! De kinderen moesten met hun winkelmandje rijden en kijken wat er op hun boodschappenlijstje stond, dat moesten ze dan gaan kopen!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
Op woensdag lazen we het verhaaltje van de Gruffalo en zijn kind nog een keertje, de kinderen die het verhaaltje reeds gehoord hadden mochten de andere kinderen het verhaal vertellen. Zo konden ze aan elkaar het verhaaltje “voorlezen”.
 

 
 
 
 
Op donderdag was het weer tijd voor iets “moeilijks”! we leerden om iets te vermeerderen en verminderen, maar dan… De juf had twee kaartjes klaargelegd, op het ene kaartje had ik drie diertjes gezet. De kleuters moesten dan op het andere kaartje één diertje meer zetten. Dat was soms een beetje verwarrend. Want hoeveel is dat nu… ééntje meer!
Ook hadden we deze ochtend een groot probleem! De emmer van de drankjes zat helemaal vol, maar het was zo koud buiten... We konden de emmer niet gaan leegmaken, hij woog trouwens ook erg veel! We hebben samen gezocht naar een oplossing, waardoor er meer drankjes in de emmer kunnen! Kijk maar mee!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
hier moeten de kleuters er eentje meer leggen!

Het thema werd vandaag afgerond. We kennen de Gruffalo nu door en door! Hij is natuurlijk nog steeds welkom in de klas, maar dan mag hij geen rommel meer maken vinden de kinderen! J
Omdat de kleuters zo hun best hadden gedaan bij het openen van de flapjes van de drankjes, bakten we samen lekkere koekjes! En ze waren lekker hoor mama's en papa's!
We moeten eerlijk verdelen: evenveel voor Nellie als voor Cézar 
 
Prettig weekend!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten