vrijdag 16 januari 2015

Het kind van de Gruffalo


Toen de eerste bel ging zag ik niet zo veel kikkertjes staan… Het waren er maar 12! Een trend voor de rest van de week L Hopelijk zijn jullie niet te ziek hoor! Doordat er zo weinig kindjes waren, konden alle kleuters aan de slag om hun eigen monsterkroon te ontwerpen! Wat een leuke resultaten!
 
 
 
 
Vandaag waren we met TIEN! Samen lazen we het tweede boekje van de Gruffalo: “Het kind van de Gruffalo”. Die is ook bang van de kleine muis! Het is toch gek hoe de kleine muis alle dieren, de Gruffalo én het kind van de Gruffalo kan foppen hoor!
Ook vierden we nog feest voor SENNE! Hij is erg trots op het feit dat hij de "oudste" van de klas is!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 Op woensdag waren we nog met NEGEN! Het leek wel een aftelrijmpje in de klas… Oei oei oei… We   knutselden een vos of een slang, ze mochten zelf kiezen! Ook werd er verder geschilderd aan de dozen die werden meegebracht: die werden omgetoverd in een Gruffalo!


Donderdag gingen we bijna al vliegend naar de sporthal! Gelukkig kunnen we steeds met de bus naar daar gaan, dat vinden de kleuters erg leuk! Het is een attractie op zich! En ondertussen kunnen de kikkertjes al goed hun eigen gordel aandoen. We speelden ook nog een spelletje: “de wilde worteljacht”.
 

Vandaag maakten we in de klas lekkere koekjes, ze zien eruit als de poten van de Gruffalo! Mmmm dat was smullen J We mochten ook nog een spelletje spelen én we deden ook iets moeilijks… We hadden noten uit het bos… Maar we moesten die eerlijk verdelen tussen de Gruffalo en het kind. Ze moesten er elk evenveel krijgen…  
 
 
 
 
 
 

Prettig weekend!
juf Renske én Cézar
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten