vrijdag 28 november 2014

Spiekpietje in de klas !


Op maandag begonnen we onze nieuwe week met een leuk gesprek over het weekend. We leerden goed luisteren naar elkaar en probeerden soms ook om vraagjes te stellen aan elkaar.  Zo leren we om echt goed te luisteren naar elkaar en niet meer in “ik-vorm” te denken. We leren zo om stil te staan bij gebeurtenissen van elkaar en daar ook met gevoel bij te reageren!
Erg fijn om te zien hoe de kinderen van september tot nu daar in gegroeid zijn!
 

Vandaag kregen we bezoek in de klas! Denzel van het derde leerjaar mocht eens komen pronken met zijn leesniveau! Hij kan erg goed en erg mooi lezen en wou voorlezen bij de kleuters. Dat kunnen we natuurlijk niet missen hé! Denzel verkleedde zich als Zwarte Piet en bracht een leuk verhaaltje mee en als afsluiter… kregen de kleuters allemaal nog wat lekkers!
Nadien gingen we zelf ook nog aan de slag om wat lekkers klaar te maken: CHOCOMOUSSE!


 
 
 
 
 
OMA EN OPA komen op bezoek! De kinderen konden maar niet wachten… Telkens weer begint de juf met een klein hartje aan het feest! Zoveel oma’s en opa’s bij elkaar, ze kijken met fierheid naar hun kleine kapoen(en)! We konden flink ons versje opzeggen en gaven met trots ons zelfgemaakte cadeau af! Hopelijk vonden de grootouders het erg geslaagd! Wie weet zien we jullie nog eens terug op een natuurmiddag!

 


 

 
 
 
 
Feest! Alweer feest in de kikkerklas, elke week een jarige. Vandaag vierden we feest voor NAOMI! Ze trakteerde de klas op een nieuw boekje en een nieuwe pop! Ook kregen de kinderen allemaal een mooi lieveheersbeestje mee naar huis
 
 
 
 
 


Vandaag lag er een briefje op mijn stoel… Van de Sint… Spiekpietje uit onze klas had gebeld… Hij zag dat de kikkertjes graag speelden met Clics, en zou dat ook graag hebben. Sinterklaas vroeg of Spiekpietje met onze clics mocht spelen… “Natuurlijk” riepen de kleuters in koor! Toen we de doos van de clics voor Spiekpietje klaar wilden zetten zagen we daar weer een briefje in liggen… Deze keer was het een slordig geschrift... Spiekpietje had al eens geprobeerd om een auto te maken met de Clics, maar het is niet gelukt… Hij vraagt de hulp van de kleuters!
En wij kregen de hulp van leerlingen van het zesde! Samen met hen leerden we om het stappenplan te “lezen” en om een auto samen te stellen die ook effectief kan rijden! Leuk!
  
 
 
 
 
 
 
 
 
Tobe zijn "monstertruck"
 
Renzo en Loucan maakten deze auto met aanhangwagenSenne zijn "mini-wagen"

Emma maakte deze racewagen

Eleanore ging ook aan de slag!

Lucas maakte deze grote wagen!
 
Toen begon de testfase: de auto's mogen niet stuk gaan als ze van een tafel vallen: 
Prettig weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten