vrijdag 5 december 2014

Sint op school!


Sinterklaas was op school! Samen met zijn drie Zwarte Pieten ontvingen we hem in onze refter. Deze hadden we mooi omgetoverd voor de Sint. Er kwamen ook ouders meeluisteren naar de Sint. Coole Piet had al veel te veel gesnoept en kreeg veel oefeningen van juf Joke die plots een TOPcoach was geworden!  We hielpen de Coole Piet en kregen natuurlijk als beloning vele cadeautjes! We gingen deze opendoen in de klas: het was een broodrooster, koffiemachine, microgolfoven en een plateau met taartjes. Plots zei een kleutertje: “Maar juf! De andere klasjes hadden zoveel pakjes, wel 10…! Dat is wel een beetje raar hoor!” De kleuters hadden wel gelijk hoor mama’s en papa’s. Zwarte Piet had heel onze klas op z’n kop gezet want in onze poppenhoek stond wel een spiksplinternieuwe keuken!!
 
 
 
 
 
 
de juf is ook superblij met de nieuwe keuken !
  
 
 
 


 

Op dinsdag hebben we flink gespeeld met het nieuwe speelgoed! Ook zagen we plots dat Spiekpietje een brief had voor ons! Hij wou de kindjes bedanken omdat ze hem vorige week een auto leerde maken met Clics! Hij had zijn zelfgemaakte auto klaargezet zodat de kleuters er naar konden kijken. Hij zei ook dat hij voor ons een verrassing had… Er lagen twee grote kokers met attributen voor Clics in de bak! Monsterwielen, stokjes, …


 

De juf was een dagje buiten strijd, maar ik heb gehoord dat ik niet alleen was! Hopelijk zijn alle kikkertjes snel beter!!
De theelichtjes werd vandaag alvast gemaakt voor de Winterfeestmarkt. We leerden ook het eerste stukje van onze Nieuwjaarsbrief… Jaja! We zijn er al mee bezig!! Ook deden we nog een meetoefening: we meten stroken papier en leggen ze van lang naar kort: het werd een kerstboom! We kleefden zelfs een piek!
 
 
 
 
 
 
In de klas schilderden we allemaal enkele toiletrolletjes… Samen met alle klassen op school gaan we een reuzegrote kerstboom maken! Een schoolproject voor de winterfeestmarkt: je kan komen raden hoeveel rolletjes we nodig hadden voor de boom, misschien win je wel een prijs?!

Psst: dit is maar een voorbeeldje hoor :-)
Wij gaan het iets kleinschaliger houden! :D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten