zaterdag 13 december 2014

Winterfeestmarkt!


Maandagmiddag kwam oma Linda in de klas. Ze kwam ons even helpen met het maken van de vogelvoederballen. Aan de hand van een stappenplan, konden de kinderen zelf “lezen” welke stappen ze moesten nemen.  Er werden 170 vormpjes gevuld!

 
Dinsdag schilderden we onze trompet die hoort bij onze Nieuwjaarsbrief. We moeten tijdens het opzeggen van onze brief, de trompet ook gebruiken… Spannend!
We oefenden nog erg flink onze brief, want in de kikkerklas is het toch ook al een heuse brief hoor.. 
 
Vandaag speelden we een spelletje: er lagen verschillende kerstballen in de kring: groot en klein, geel, blauw, rood, met sterren of bloemen. De juf zei dan bijvoorbeeld: “zoek de grote groene kerstbal met een gele en een blauwe ster.”

Een Kerstman maken aan de hand van een stappenplan, dat deden we vandaag. Ook werkten we alles af, zodat het klaar stond voor de Winterfeestmarkt! Sommige kleuters kleurden ook nog een mooie kerstbal, trui of muts in.  
 
Een druk dagje vandaag! We gingen zelfs voor één dagje verhuizen. We gingen vandaag spelen in de muizenklas. Juf Hilde en juf Aline waren er niet, en wij gingen samen met de muisjes op ontdekking in de klas. We mochten natuurlijk nog eens leuk spelen in de klas!

We kregen ook bezoek: Lies, Niels en Tiffany brachten na hun examen een bezoekje aan hun "oude school".

Prettig weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten