vrijdag 7 november 2014

Gaatjes en buizen. We zien ze overal... :-)


De praatkoffer stond weer klaar vandaag! En de koffer zat vol met dozen, gekleurde rollen en buizen, … Wat gek! Er zat ook een muisje tussen… Welja die maakt ook graag gaatjes!
Gaatjes, gaatjes , gaatjes! De kinderen zagen ze overal! We gingen dan maar in héél de school rond, opzoek naar GAATJES! En mama’s en papa’s we vonden er héél veel! Ik ga de foto’s op de blog zetten, dan kunnen jullie samen met je kleuter kijken en vragen waar ze dat “gaatje” gevonden hadden!
 
  
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 Op dinsdag werd er veel gebouwd met de buizen. Sommige buizen pasten in elkaar, sommige buizen konden we mooi stapelen en zo bouwden we grote, mooie en gekleurde torens! Veel kindjes hadden ook buizen en rollen meegebracht, daarmee gingen we aan de slag. We lieten onze fantasie te loop en er werd van alles geknutseld: Loucan en Naomi maakten een verrekijker, Sam en Indra kozen voor een ijsje, Tobe en Julian maakten een raceauto, Senne en Yent kozen voor een reuze verrekijker! Renzo en Lenny maakten dan weer een hamer!  

 
 
 
 
 Samen met juf Aline lazen de kinderen een verhaaltje van Kleine Muis. Kleine muis zoekt een huis! Want zijn eigen huisje was te klein geworden doordat de Muis een grote appel gevonden had!  Ikzelf moest een dagje op bijscholing. Gelukkig was juf Aline er kon ze samen met de kikkertjes bouwen! Ook bouwden de kinderen de knikkerbaan helemaal op om zo de knikkers door de gaatjes naar beneden te laten rollen! Tof hoor!
Op donderdag hebben we vooral veel “gespeeld”. Dat denken de kindjes toch J
We hebben in de klas twee dozen met daarin 4 gekleurde rolletjes en in de doos gekleurde pomponnetjes , met een grote pincet moeten de kinderen de pompons sorteren op kleur en door de rolletjes laten vallen. Maar die pincet vergt toch enige techniek. Niet gemakkelijk, maar wel leuk! Ook hebben we isomo om in te prikken en gaatje te maken. Maar we kunnen hier ook een patroon maken met de gekleurde prikkers!


 
GAATJES MET ONZE BENEN!
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Op vrijdag sluiten we het thema reeds af. We zijn nu helemaal klaar om de grootouders en Sinterklaas te verwelkomen, maar daarvoor moeten we natuurlijk nog enkele voorbereidingen treffen. Natuurlijk was er vandaag nog een keertje TIKTAK zoals in elk thema!
We vierden ook nog FEEST! Renzo trakteerde in de klas en we vierden zijn verjaardag!
 
 

 
 
 
 
 
We kunnen nu genieten van een verlengd weekendje! Tot woensdag allemaal!
Prettig weekend!
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten