zaterdag 25 oktober 2014

Booooh! Ik ben een spook!De laatste week voor de vakantie en we zijn deze goed begonnen! Vandaag mochten de kinderen een toverhoed maken met verschillende beeldende technieken: met pipetjes, stempels, mengkleuren, … we “toverden” met water, verf, rijst, kleurstoffen, … Jammer dat het drogen van de verf zolang duurt hé! Want geduldig zijn…
J Dat is soms toch moeilijk hoor!!

 
 
 
 
 
 

Op dinsdag gingen we twee spelletjes spelen: tussen vuur en vlam én Chinese voetbal. Senne kon het goed uitleggen, want het laatste spel had hij al een paar keer gespeeld bij de voetbal.
We lazen ook een verhaaltje over pinguïn Joachim die dacht dat er een spook onder zijn bed zat, maar het was zijn bed zelf dat zo aan het kraken was. Nadien knutselden we ons eigen lekker zachte spook met watten!

 
 Tovenaar Julian!
Vandaag deden we verschillende spelletjes: zoek de dikste, dunste, langste, …  pompoen. Waar zijn er evenveel pompoenen, waar ze er meer, waar zijn er minder, … Dus het was een denkdagje! We kregen ook onze toverhoed mee naar huis. Ze hebben er flink aan gewerkt hoor mama’s en papa’s!
 
 
 
Spelletjes spelen, een beetje werken, een beetje knutselen, een beetje griezelen, …
De kindjes hebben vandaag veel afgewerkt zodat de juf een keertje kon kijken wie wat goed kan! Sommige kindjes zouden de hele dag lang willen puzzelen, andere kindjes vinden de vilten pompoenen héél leuk, ze kunnen deze pompoenen zelf verschillende gezichten geven: een blij, boos, bang, verdrietig, …


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sam is heel aandachtig aan het "schrijven" !
 
Vanavond is het de Halloweentocht. Voor wie gezellig komt meewandelen: vergeet niet dat het soms wel een beetje griezelen is, en dus soms ook echt schrikken is (zeker bij de grote tocht wordt het wel griezelig). Bereid jullie kinderen goed voor, zodat het leuk wordt! Ook zeker je zaklamp niet vergeten hé!
Wij speelden vandaag alvast nog een keertje TIKTAK en dat werd weer goed onthaald bij de kindjes!
Zoek De grote, dikke, blauwe pompoen!

 Tiktak staat klaar...


 Senne deelde Heksensoep uit!

 
Amy, Sam en Margarita maakten samen met Senne de "soep" klaar!
We mochten allemaal een keertje proeven!!
 

De Halloweenwandeling was een succes! Hopelijk hebben jullie ervan genoten en kunnen jullie nu ook genieten van een weekje vakantie!

Groetjes
Cézar & juf Renske

Geen opmerkingen:

Een reactie posten