vrijdag 17 oktober 2014

Ik ben bang...

 

De praatkoffer stond weer klaar vandaag! En wat zit daar nu in? Verkleedkleren, pompoenen, spinnen en spoken, prentenboeken, blije en bange spookjes, …
Het was de ideale start om een gesprekje aan te gaan over: “ik ben boos, blij, bang of verdrietig…”. De juf wou wel eens weten wanneer de kleuters boos waren geweest. Lucas zei: “ik was boos toen mama op mijn vliegtuigje ging staan!”. Senne was een keertje boos omdat hij niet met zijn brommer naar school mocht. Renzo zei: “ik ben boos als ik een koek wil en het niet mag!”.!  Zo moesten we vandaag tekenen op muziek. De juf liet griezelmuziek horen, en de kleuter moesten tekenen wat ze voelden. Sommigen dachten onmiddellijk aan een spookje, andere aan een spin of een spinnenweb!
 
 
 

 
 
Vandaag leerden we een leuk versje.. Het leek een beetje op een toverspreuk… Maar ondertussen “toverde” de juf ook met verf en kleurstof in water.

                        Hokus Pokus met wat FRANJE
                        Rood en geel dat wordt ORANJE

                        Hokus Pokus met een ZOEN

                        Geel en blauw dat wordt GROEN

                        Hokus Pokus met wat RAARS
                        Rood en blauw dat wordt PAARS
 
 
Zelf gingen we ook aan de slag met het mengen van de kleuren:
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Woensdag mochten de kinderen een dagje uitslapen en uitrusten, de juffen en meester moesten zelf een dagje naar school!
 
Op donderdag schilderden we nog een pompoen: we mochten ook de kleuren rood en geel mengen, dan wordt het oranje. De kinderen vinden het echt “magisch”, echt spectaculair dat twee kleuren samen een nieuwe en andere kleur wordt! “Tof hoor” zei Tobe, “heel speciaal” zei Nina! We vertelden ook een verhaaltje van Bang mannetje, een mannetje dat vaak BANG is, maar hij komt tot de conclusie dat hij beter een Best Wel Dapper Mannetje kan zijn .
Op vrijdag konden we weer gaan turnen, net zoals op donderdag. Daar kijken de kinderen echt een hele week naar uit! We maakten vandaag ook iets klaar, als oefening… Maar we gaan het nog niet verklappen hoor! Het is een GEHEIM!!! J (hopelijk blijft het ook een geheim) .
We kregen ook onverwachts bezoek in de klas!! juf Evelien kwam eventjes kijken hoe het met haar "oude bijtjes" ging! Emma vloog direct in haar armen, de andere kindjes waren eerst een beetje verlegen, maar lieten al snel zien (en horen) wat ze nu allemaal al weten als kikker. Erg leuk hoor! Juf Evelien is altijd welkom in onze klas!!

Veel te veel, maar wat gaan we nu nodig hebben? 
 
Zout of suiker?
Proeven maar! (Suiker viel beter in de smaak :) ) 

 
 
 
 
 
 
 
 

ZOVEEL SNOEPMONDJES!!! 


We gaan toveren met verf, zeep en water: BLAZEN MAAR!!


 
 



 WIST JE DAT?

  • We kunnen onze boekentassen vanaf nu veilig en droog in het kikkerhuisje zetten J
    De juf is er best trots op! 
 

  • Vrijdag de Halloweentocht doorgaat. Vergeet jullie zaklamp dan niet hé!!

Prettig weekend!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten